Es busca a familiars Joaquín Ruescas Mateu i de Ricardo Pons Cifre.

fosa 126 paternaLVA.-  L’Associació de Familiars de les Víctimes de la Fosa 126 de Paterna fa una crida a la participació en la recerca de familiars de les persones represaliades que s’hi troben soterrades a una de les fosses comunes més nombrosa del País Valencià. La intenció d’aquesta crida és disposar de material genètic que permeta d’identificar els cossos de les persones que hi seran exhumades els propers mesos gràcies al compromís de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica que porta endavant aquesta comesa.

Entre els represaliats que es troben soterrats indignament en cinc saques diferents a aquesta fossa, s’hi ha constatat que hi ha quatre veïns d’ Algemesí. Aquestes persones són Ramón Tortosa Maíquez i Teodoro Gimeno Sanchís, les famílies dels quals ja han sigut localitzades. Ara resten per trobar les famílies dels algemesinencs Joaquín Ruescas Mateu i de Ricardo Pons Cifre. Els quatre foren afusellats a Paterna el mateix dia, un 27 d’agost de 1940.

Una vegada exhumats els cossos i identificades les restes els seran lliurades a les famílies perquè puguen ser soterrades dignament després de 81 anys, com és la voluntat dels familiars afectats. En la Fossa 126 s’hi troben les restes de 243 persones assassinades pel franquisme entre el 27 d’agost i el 14 de setembre de 1940 al cementeri de Paterna, un nombre important dels quals són de la Comarca de la Ribera.

Les persones que tinguen informació sobre familiars d’aquestes persones o hi siguen familiars poden adreçar-se al correu familiarsfossa126paterna@gmail.com per participar en el procés. Una vegada s’obriga la fossa es necessita tindre una base d’ADN per a identificar les restes.