setmana arquitectura algemesiLa segona setmana de l’arquitectura se centra en les reformes i el manteniment del patrimoni arquitectònic. Amb el nom de “Re-arquitectura” les conferències i exposicions van adreçades a analitzar treballs de manteniment i restauració d’edificis històric i emblemàtics.
La setmana comença el dimecres 18 d’octubre a les 19.30 hores amb la inauguració d’una exposició, en el Museu de la Festa, sobre el Mercat Central de València, un repàs a la seua construcció i rehabilitació. Un acte que inclou una conferència explicativa de Francisco Hidalgo, responsable de la restauració del conegut edifici valencià.
El dijous 19 d’octubre a les 13 hores estudiants d’arquitectura visitaran Algemesí per a iniciar el procés per desenvolupar diversos projectes a l’espai públic urbà d’Algemesí al llarg de tot el curs acadèmic.
El divendres a les 19.30 hores tindrà lloc un conferència sobre restauració bàsica a càrrec de Luis López, seguit d’una sèrie d’intervencions curtes reservades a professionals i empreses de la ciutat.
El dissabte 21 d’octubre a les 10 hores hi haurà una visita conferència a la Basílica de Sant Jaume, amb Joaqui García i José Ferrandis. La setmana de l’arquitectura es tanca el diumenge pel matí amb un taller per als més menuts.
“Aquest any s’ha decidit enfocar la setmana cap a les intervencions en el patrimoni arquitectònic amb el lema «RE-Arquitectura». Es pretén aconseguir un apropament de l’arquitectura en la seua vessant patrimonial als ciutadans, tant d’actuacions de l’àmbit públic com les més domèstiques que puguen afectar els mateixos veïns”, assegura el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà.