Els diferents grups que integren les processons en honor a la Mare de Déu de la Salut assajaran en públic a partir de hui, dia 31 d’agost.

LVA.-  Els propers dies 7 i 8 de setembre les processons a la Mare de Déu de la Salut tornaran a eixir en Algemesí. Unes processons que s’esperen amb gran expectació. Com és conegut, la Festa no comença el dia 7, comença el 29 d’agost amb la Novena. I la preparació de la Festa molt abans. Des de fa alguns anys s’ha intentat que eixa preparació tinga repercussió publica portant alguns assajos al carrer durant els dies de Novena.

El públic pot conèixer de primera mà com es prepara cada grup. A més a més, van incloent-se actes que amb el temps van convertint-se en tradició. Estos actes tenen una programació inicial i així es fan públics per escrit, però la parada estival -per la transformació d’una societat amb referència agrària a una altra de serveis i indústria– fa que les previsions inicials tinguen que modificar-se. Durant els dies de Novena, junt a les Misses matutina a la Capella i Vespertina a la Basílica, junt a la Visita a la Mare de Déu a la Basílica i el Novenari a la Capella, es celebraran altres actes que a continuació es detallen.

El dimecres dia 31 d’agost, a les 20:00 h. assajaran el balls de gegants i cabuts a la Plaça del Auditori Moreno Gans. Interessant actuació per la propera reincorporació del ball de cabuts a la processoneta del matí. El dijous 1 de setembre a les 19:00 h, al Edifici Polivalent, la Banda Simfònica prepararà en públic les seues intervencions en la Festa.

Portar l’anda de la Mare de Déu és un art i cal organitzar-se bé, per això els Volants faran una mostra de la seua tècnica el mateix dia a les 20:30 a la Plaça Major i, començant a la mateix hora, els Tornejants assajaran al carrer Agustí Alamán Rodrigo. Eixe dijous a les 21:00, la Schola Cantorum continuarà la seua preparació a la Basílica de Sant Jaume.

El divendres 2 de setembre, el Grup de l’Apostolat completarà la seua fase de preparació a la Plaça de les Tres Moreres a les 20:30 h, i la Muixeranga d’Algemesí ho farà al carrer Pelaio a les 20:00.

El dissabte 3 de setembre, a la placeta de la Capella de la Troballa, Virolai a la Mare de Déu: Cant d’estil i balls algemesinencs a la Mare de Déu de la Salut a càrrec de Berca Grup de Danses amb Xavier de Bétera.

Mentre que el diumenge 4 de setembre, assajarà la dansà a les 20:30 en el carrer Organista Sos (Placeta del Cid) i el ball de les Llauradores a les 21:30 al carrer Mestre Serrano.

El dilluns 5 a les 19:00 i al carrer Mossèn Blanch, en homenatge a Juan Fermín Teruel, els xiquets i xiquetes que intervenen en els Misteris i Martiris a les 19:00 faran el assaig previ a la seua primera intervenció. A les 20:00 i al carrer Manuel de Falla, els Bastonets i les Bastonetes, i a la Plaça de l’Auditori Moreno Gans la Nova Muixeranga ultimarà la seua preparació per a la processó.

A les 23:00 els campaners assajaran els vols dels dies 6, 7 i 8 a la Basílica de Sant Jaume. A més d’estos assajos, en acabar la novena, XXXIII dansà a la Mare de Déu de la Salut, XV ballada popular de les Danses d’Algemesí, des de la Capella de la Troballa a la Plaça Major

Finalment, el 6 de setembre a la Plaça de l’Organista Cabanilles, les Pastoretes assajaran a les 18:30, i la Carxofa i Arquets a les 19:00 h.

Uns dies magnífics per a passejar per Algemesí i gaudir dels dies previs a la gran Festa. Mes informació a: www.festapatrimonialgemesi.com