S’ha signat un protocol per impulsar el Pla d’Integritat en el qual s’inclouen bústies de denúncia.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, a la signatura del protocol de col·laboració

LVA.-  L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, van signar ahir 28 de febrer, un protocol de col•laboració entre les dos institucions que ajudarà a impulsar el Pla d’Integritat en el qual s’inclouen bústies de denúncia protegides per la mateixa Agència.

L’Ajuntament d’Algemesí habilitarà en els pròxims dies la bústia de denúncies de l’Agència València Antifrau, que estarà visible en la pàgina web municipal, complint així amb a l’exigència de la nova Llei 2/2023 reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

Les bústies de denúncia de casos de frau són un canal segur de participació en línia per a facilitar a la ciutadania la denúncia de situacions de corrupció o irregularitats, garantint la confidencialitat de les informacions i oferint un espai segur de comunicació amb l’Agència.

La col•laboració entre totes dues institucions també s’estendrà a altres accions i activitats com les de caràcter formatiu, on el personal de l’ajuntament rebrà formació en aspectes relacionats amb el foment de l’ètica i integritat pública, així com la prevenció i detecció de situacions constitutives de frau i corrupció.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, es va mostrar molt agraïda amb l’Agència per l’acompanyament i assessorament en la lluita contra el frau i a favor de la protecció i transparència de les administracions locals. Per la seua part, el director de l’Agència, Joan Llinares, va declarar la seua satisfacció per “continuar signant col•laboracions amb Ajuntaments per a desenvolupar mecanismes de defensa en la comunicació de denúncies.”