aviva voluntariat pel valencià la veu d'algemesíEl programa pretén que el valencià siga una llengua d’acollida i tinga un major ús social.
Gràcies als participants, el voluntariat compleix nou anys i pretén ampliar l’oferta a altres àmbits.
L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística i Aviva Algemesí, ha convocat de nou voluntaris i aprenents en la que serà la 9a edició del programa.
La sala d’actes del Casino Lliberal ha reunit aquest dimecres un grup de persones que volen participar enguany en el programa “Parla’m en valencià”. Un projecte d’Escola Valenciana a què l’Ajuntament d’Algemesí es va sumar l’any 2008 i que pretén que el valencià siga una llengua d’acollida i tinga un major ús social, mitjançant la formació de parelles lingüístiques i grups de conversa.
Aviva Algemesí coordina i assessora els participants, però és el compromís de les persones voluntàries el que ha fet possible que aquest programa complisca nou anys i que compte amb un voluntariat fidel. L’any 2014 s’hi afegí una experiència pilot i el col·legi Blasco Ibáñez organitzà un grup d’aprenents que s’iniciaren en el valencià oral. Amb la col·laboració de l’equip directiu del centre i la disponibilitat d’una voluntària, Carmela Medina, s’ha consolidat un grup de mares que acudeixen dos dies a la setmana de vesprada a conversar en valencià.
Enguany Aviva pretén ampliar els àmbits del voluntariat i oferir-se a algunes Ampa dels centres, ja que l’augment de l’alumnat d’altres nacionalitats deixa espais que reclamen l’oferta per poder aprendre valencià. És a dir, hi ha la possibilitat de formar parelles lingüístiques entre els pares de l’alumnat.
També acomboiarà el grup de valencià de les Ames de Casa, que cada dimecres aprenen llengua amb la presidenta de l’associació, Pilar Nogués, perquè s’afegisquen a la cadena del voluntariat.
L’alcaldessa i regidora de Normalització Lingüística, Marta Trenzano, ha animat el voluntariat a participar en les activitats que organitza l’Ajuntament d’Algemesí i que tenen una relació directa amb el valencià, com ara l’exposició de sor Isabel de Villena, activitats d’animació lectora o les campanyes que durà a terme l’Agència de Promoció del Valencià, Aviva Algemesí.