La Junta Local fa balanç de l’exercici faller finalitzat. Per a 2025, Diana Martí serà la presidenta de la Comissió Tres Moreres, i Noelia Lluch de la d’Ideal Terrassa.

LVA.-  L’Assemblea de Presidents de comissions falleres va conéixer el passat 4 d’abril, l’informe de gestió de l’exercici faller 2024. En este exercici, en el qual s’ha aconseguit un nou rècord d’adults i xiquets censats en les 11 comissions, s’ha començat a aplicar les noves directrius consensuades en el Congrés Faller d’octubre de 2022.

Així, a més de les Falleres Majors de la Ciutat i les seues Corts d’Honor, han adquirit protagonisme propi els integrants de la Delegació Infantil.

Com a novetats d’este exercici, s’ha realitzat un espectacle pirotècnic més, donada la coincidència d’agenda, i a més s’ha incrementat la seua inversió, la qual cosa s’ha notat en la duració i qualitat dels espectacles, havent sigut molt impactant l’espectacle nocturn que es va disparar la nit del lliurament de premis.

Així mateix s’ha provat, amb notable èxit, la descentralització dels espectacles, havent-se situat en la Plaça del Pla, a més de com tradicionalment al Parc Salvador Castell.

A més, enguany s’ha desenvolupat i presentat la nova pàgina web de la festa, fallesalgemesi.org, com a eina per a poder estar al dia de tota la informació.

Una altra de les novetats que més impacte ha causat ha sigut el Concert de Falles que es va organitzar en la Plaça Major i que va suposar un èxit de participació i exemple de germanor fallera.

Per primera vegada, Algemesí comptarà amb dones al capdavant de comissions falleres.

Arribat el 20 de març, es va iniciar l’exercici 2025 i amb això els diferents nomenaments en el si de les comissions.

Per primera vegada en la història, i a més per partida doble, hi haurà dones al capdavant de les comissions falleres. Així, la comissió Falla Plaça Tres Moreres ha triat a Diana Martí com a nova presidenta, mentre que la Falla Ideal Terrassa ha optat per Noelia Lluch, en tots dos casos, dos persones molt lligades i vinculades a les seues respectives comissions i que marquen un nou camí cap a la igualtat real i efectiva de presència en els òrgans de govern.