Caixa Rural d’Algemesí és una de les cooperatives de crèdit valencianes que segueixen el seu camí de forma independent a la zona de la Ribera Alta i Baixa de València. Va tancar el tercer trimestre de l’any amb un resultat del 96% superior a l’any anterior, segons s’informa en un comunicat en el qual es destaca que els dipòsits de la clientela van augmentar en 21,4 milions d’euros, la qual cosa suposa un 10,88% més que en el mateix període de 2015.
Respecte al crèdit de la clientela, l’Entitat ha aconseguit que la xifra de negoci es mantinga similar a l’any anterior, amb una reducció del 2,11%, motivat en part per la deterioració econòmica que es sofreix a les zones d’influència, no obstant això, en aquest context tan complicat per a les entitats financeres com a conseqüència de l’estrenyiment de marges i els baixos tipus d’interès, el marge financer creix un 3% respecte al mateix període de l’any anterior i se situa en 3,7 milions d’euros.
Experimenta un augment similar el marge ordinari amb una xifra de 4,7 milions d’euros, i augmenta el marge d’explotació un 21% fins als 1,6 milions d’euros.
Les dotacions i pèrdues per deterioració d’actiu experimenten un augment del 14% fins als 1,2 milions d’euros, no obstant això, les cobertures de genèrica constituïdes des del 31 de desembre fins avui, augmenten un 45% fins a un saldo d’1,3 milions d’euros.
Caixa Rural d’Algemesí continua amb una política d’ajust i millora de costos, amb una reducció fins avui propera al 10% el que ens atorga un ràtio d’eficiència al 30/09/2015 del 66,24%, amb una millora de 39 p.b. respecte a 2015.
L’Entitat aposta per les persones, i cada vegada més, el seu lema de “persones compromís i confiança”, està més arrelat entre clients, sent un motiu pel qual aquesta cooperativa de crèdit ha superat la xifra de 24.600 clients.
Des de l’obertura de l’última oficina en la localitat de Guadassuar, Caixa Rural d’Algemesí disposa d’una xarxa de sis oficines dotades amb 19 caixers automàtics, dels quals el 50% són caixers d’última generació que ofereixen el servei de realitzar pagaments, ingressar efectiu, retornar monedes i fer qualsevol operació de forma desatesa. De la mateixa manera, el portal d’Internet www.caixalgemesi.es, experimenta un creixement sostingut en l’ús pels seus clients a causa de la funcionalitat, agilitat, i facilitat d’ús per a la contractació de productes i serveis.