cartell mare de deu de la salut la veu d'algemesí“Al ritme de la Carxofa”, una imatge zenital d’aquesta dansa, obra de les arquitectes Carla Herranz i Ester Blasco, anunciarà la Festa de la Mare de Déu de la Salut 2017 en què estan presents algunes de les distincions que posseeix la Festa: Patrimoni de la Humanitat (Unesco), Be d’Interés Cultural i Festa d’interés turístic.
El jurat avaluador, presidit per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i format pel regidor de Cultura, Pere Blanco, i els dissenyadors Jero Sanchis, Salvador Ferrís, Rosa Sebastià, Neus Pla i Joan Ramón Estellés, van triar aquesta proposta entre les 44 presentades al concurs. El jurat va declarar finalistes una imatge de “Els Volants”, presentada per Arturo García de Dionisio i una representació general de les danses de la qual és autora Mabel García Àlber, guanyadora del concurs de l’any passat.
Les obres presentades han arribat procedents de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Madrid i Catalunya. Cal destacar la participació, per primera vegada, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, que va presentar 12 obres, després d’un estudi exhaustiu de les imatges de la festa. Les autores, Ester Blasco i Carla Herranz, han assegurat que “ens agradava el ball pel seu colorit i hem plasmat els colors i el moviment tan característic en una imatge”.
Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco, ha destacat que es tracta de “una visió diferent d’aquest ball i les autores han buscat la forma de veure el la Carxofa des d’un original punt de vista”.