La Federació Taurina Valenciana va celebrar a Algemesí el seu II Certamen per a alumnes de l’Escola de Tauromàquia, del qual va resultar triomfador Bruno Gimeno.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

Amb una excel·lent jonegada de Nazario Ibáñez es va celebrar diumenge passat en horari matinal, el Certamen per a alumnes de l’Escola de Tauromàquia que, per segon any, organitza la Federació Taurina Valenciana, en aquest cas amb la col·laboració de la Comissió Taurina d’Algemesí, plaça on es va efectuar el festeig.

Dins de l’alt nivell general que van exhibir els participants, va commocionar la participació de Bruno Gimeno, molt compromés durant tota la seua actuació. Va rebre a portagayola al seu antagonista i va banderillar amb exposició en un terç que va resultar vibrant. Va iniciar la seua faena amb dos passes canviats per l’esquena de genolls en el centre de la plaça per a després dur a terme una labor intensa, en la qual va mostrar la seua bona col·locació, mando, seguretat i desimboltura per a resoldre en moments compromesos. Va acabar amb una sèrie de manoletines de genolls abans d’estancar-se en la sort suprema, resultant voltejat de manera esborronadora fins a tres ocasions. Va tallar dos orelles i el jurat va acabar declarant-lo triomfador final.

Alumne de l’Escola Taurina saludant. LITUGO

Els màxims trofeus va aconseguir Simón Andreu que va exhibir una actitud immillorable i empaque en les seues formes. Variat i vistós en els tres terços, i especialment ferm, autoritari i amb aplom muleta en mà.

Va agradar la suavitat, el gust i el sentit del temple de l’algemesinenc Álvaro Cerezo, que per moments va torejar amb cadència i profunditat pel pitó esquerre. També la disposició de Miguel García, que va dur a terme un quefer que va anar creixent en connexió en el qual va haver passatges de molt acople torejant en redó. La seua demora amb els acers va provocar que Emilio Miranda fora l’únic que no isquera a muscles. El valencià va signar una faena que sempre va anar a més en la qual van brillar especialment els llargs naturals i els sentits passes de pit.

El premi per al triomfador va ser una escultura de Raúl Hernández Bonaviña, un capot de passeig donat per Alberto Martínez i la seua inclusió en els cartells de la fira d’Algemesí del pròxim any.

Fitxa del festeig:

Algemesí, 25 de setembre de 2022, matinal. II Certamen per a alumnes de l’Escola de Tauromàquia de la Federació Taurina Valenciana. Dos terços de plaça. Erals de Nazario Ibáñez d’excel·lent joc en línies generals.

Miguel García: dos orelles

Álvaro Cerezo: dos orelles

Simón Andreu: dos orelles i rabo

Emilio Miranda: orella

Bruno Gimeno: duos orelles