A més de les processons de la Mare de Déu de la Salut i de les Falles, Algemesí podria comptar amb un tercer Patrimoni de la UNESCO si este organisme accepta la candidatura del Toc Manual de Campanes.

LVA.-  Dos representants de la Colla de Campaners d’Algemesí assistiren ahir 14 de novembre a Madrid a l’acte de presentació de la candidatura del Toc Manual de Campanes per a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

L’acte es va celebrar al Museu Lázaro Galdiano de la capital espanyola, i al mateix van estar José Manuel Rodríguez Uribes, ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, Isaac Sastre de Diego, Director General de Patrimoni Cultural i Belles Arts del Ministeri de Cultura i Esports, així com representants de Hispania Nostra, associació per a la defensa, salvaguarda i posada en valor del patrimoni cultural i natural espanyol.

La candidatura va estar presentada davant 24 ambaixadors de diferents països amb l’assistència i recolzament de diverses colles d’arreu d’Espanya, i serà presentada oficialment a la reunió de la UNESCO a Rabat, en la setmana del 28 de Novembre.