L’Ajuntament es suma a la campanya de reciclatge d’Ecovidrio per a conscienciar sobre la importància de separar els residus d’envasos de vidre durant les Falles 2023.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí es suma per segon any consecutiu a la campanya de reciclatge d’envasos de vidre ‘La Plantà del Vidre’ durant les Falles 2023. Es tracta d’una iniciativa d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el consistori.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania d’Algemesí, i especialment a la comunitat fallera, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

En la campanya participen un total de 13 municipis valencians que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, Algemesí, Godella, Borriana i La Vall d’Uixó. Entre ells competiran per ser el municipi més reciclador.

El guanyador serà el que més punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen els kg d’envasos de vidre recollits en març de l’any passat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar la campanya, personal tècnic ambiental visitarà a este dijous i divendres els casals en l’objectiu d’informar sobre la iniciativa i la importància del reciclatge dels envasos de vidre, així com els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.