Un senyal sobre els embornals amb la frase “La mar comença ací” marca la nova campanya mediambiental de l’Ajuntament d’Algemesí. “Es tracta de conscienciar del fet que per moltes depuradores i ecoparcs que tinguem el millor que podem fer per la nostra terra, els nostres rius i les nostres mars és ser responsables i no embrutar”, assegura el regidor de Medi Ambient, Ángel Ferrer.

LVA.-  La campanya va dirigida per a tota la població especialment als escolars. A més de les inscripcions en les entrades dels claveguerams de la ciutat, es vol posar l’accent a no tirar deixalles pels wc i els embornals, evitar tirar xiclets, cigars, papers i plàstics perquè aquestes actituds fan que tots aquests materials acaben en els embornals i d’ací als rius i les mars més pròximes. “Hem de pensar seriosament que aquests residus mal gestionats acaben en el riu Xúquer i a les platges de la Ribera”, afirma l’edil de medi ambient.

Una dada és que l’ús indiscriminat de plàstics genera cada any 8 milions de tones de residus que acaben en la mar. Això suposa cobrir de residus 144 vegades el terme municipal d’Algemesí.

Els fullets incideixen en la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar com un compromís personal de tots els ciutadans per a evitar aquesta situació. També recalca el compromís municipal de neteja amb un servei de recollida selectiva i també de residus perillosos, voluminosos i contaminants, mentre que l’ecoparc d’Algemesí està obert de dilluns a dissabte.