L’Ajuntament ha posat en marxa la iniciativa “Tindràs valor?” per conscienciar de que cal arreplegar els excrements de les mascotes i evitar que pixen a les façanes.

LVA.-  

El consistori agraïx la participació dels ciutadans que acudiren amb la seua mascota el dia de la benedicció dels animals, per ser exemple de civisme i bones pràctiques. La iniciativa “Tindràs valor?” pretén conscienciar les persones incíviques perquè arrepleguen els excrements de les seues mascotes i eviten que pixen a les façanes i mobiliari urbà.

Quini Giner, regidora de Benestar Animal, ha afirmat: “Esta campanya es porta a terme, no només per una qüestió estètica, sinó també per la higiene i salut d’Algemesí. És important conscienciar els propietaris d’animals de companyia, sobretot els dels gossos, que han de ser més respectuosos amb els veïns. Com diu la llei, és obligatori arreplegar els excrements dels animals i depositar-los en el lloc adequat. També és important no deixar pixar els gossos dalt de la vorera i, especialment, prop de les façanes i dels cantons de les cases i locals comercials. Totes aquestes accions provoquen, com a mínim, filtracions que deriven en desperfectes i males olors”.

Els cartells que formen part de la campanya es podran vore de forma itinerant a les places i parcs de la ciutat, xarxes socials i pantalles digitals dels edificis municipals.