Per primera vegada Algemesí acollirà un campionat nacional de les disciplines Sanda, Qing Da, Tui Shou, Duan Bing, Taiji i Tao Lu.

LVA.-  Ahir dilluns es va presentar al saló de plens el Campionat Nacional d’arts marcials xineses i l’Open Ciutat d’Algemesí 2022, que tindran lloc el cap de setmana del 23-24 d’abril al Pavelló Polivalent del municipi.

Carlos Sabater, qui està al capdavant d’aquesta iniciativa, és el president de la Coalició Espanyola de Wushu -Kung Fu, bicampió internacional de Taiji i regent del Taiji Quan d’Algemesí. En l’acte va explicar que es tracta de la primera edició d’un campionat nacional de diverses disciplines d’arts marcials, entre les quals destaquen Sanda, Qing Da, Tui Shou, Duan Bing, Taiji i Tao Lu modern i tradicional.

El regidor d’Esports, Rafa Lluch, es va mostrar molt agraït amb la coalició per haver elegit a Algemesí com a destí: “poder acollir i gaudir de competicions d’escala nacional d’aquest tipus de modalitats esportives és una oportunitat enorme per a nosaltres.” A més, té esperança que aquest campionat siga un pas més per poder formar una Federació a nivell nacional de Whusu-Kung Fu.

Des de l’organització esperen una gran participació i han comunicat que els agradaria poder consolidar aquest certamen en els pròxims anys perquè Algemesí entre dins del circuit de competicions anuals. La Coalició Espanyola de Wushu- Kung Fu és l’única de l’Estat reconeguda per la Federació Europea d’aquesta disciplina, per tant, les persones que queden en les primeres posicions tindran les portes obertes per participar en certàmens d’escala europea.

Les inscripcions ja estan obertes. Per a saber els requisits i la resta d’informació es pot contactar amb la Coalició Espanyola de Wushu- Kung Fu (info@cewk.es).