El comunicat oficial del Govern anuncia que les Falles queden cancel·lades, tot i que deixa oberta la possibilitat que se celebren en dates pròximes.

LVA.- El Govern de la Nació, després de la reunió mantinguda ahir dimarts 10 de març amb representants de la Generalitat i de l’Ajuntament de València, va decidir cancel·lar la celebració de les Falles «per raons de salut pública».

Comunicado Fallas Oficial

Els primers rumors van apuntar a un ajornament previst per al 24 de juny, de manera que este dia, solemnitat de Sant Joan, fora una jornada festiva a tota la Comunitat Valenciana ja que també se celebrarien a Castelló les festes de la Magdalena, suspeses en la mateixa reunió.

A partir d’ara se succeiran les reunions de membres dels diferents executius amb diferents empresaris vinculats a estos tipus de festivitats per valorar les millors opcions. De moment, els artistes fallers han mostrat el seu desacord amb la primera data proposada perquè molts d’ells fan monuments per a Alacant, i muntar-los al mateix temps que a València dificultaria molt la seua tasca.

Com a mesura de prevenció, l’ajuntament d’Algemesí ha suspès tots els actes públics previstos durant els propers 15 dies (de moment fins al 25 de març), entre ells els que s’anaven a celebrar al Teatre Municipal, la Biblioteca, el Museu de la Festa, la Sala d’Exposicions, places i carrers de la població.