El treball “La participació ciutadana. Un estudi dels pressupostos participatius a la Ribera” de Carla Borrás Ferragud, va ser guardonat amb el V Premi de Ciències Socials d’Algemesí.

LVA.-  Dimarts 22 de febrer, es va celebrar l’acte d’entrega del Premi Ciències Socials Vicent Castell i Llàcer al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Algemesí, on el treball “La participació ciutadana. Un estudi dels pressupostos participatius a la Ribera” de l’algemesinenca Carla Borrás Ferragud va ser el guardonat d’aquesta quinta edició.

Es tracta d’un premi que té com a finalitat impulsar l’anàlisi i el debat de la nostra realitat social local i comarcal des de l’àmbit de les ciències acadèmiques com poden ser la sociologia, l’educació, les ciències polítiques, el medi ambient o l’economia. Amb aquest objectiu, es premien investigacions de rigor científic amb una dotació de 1.500 euros i la difusió del treball guanyador, tant digitalment com en format paper.

El jurat ha estat format per l’alcaldessa Marta Trenzano; la regidora de Joventut, Palma Egido i per experts en distints àmbits de les Ciències Socials: l’historiador Josep Antoni Domingo; l’antropòleg Salvador Llopis; el professor universitari Enric Olivares, i la guanyadora del IV Premi, Joaquina Garcia Sentamans. En paraules del jurat, Carla Borrás Ferragud ha presentat un treball innovador sobre el repte social de la implantació dels pressupostos participatius a la Ribera que marcarà el futur dels ajuntaments cap a un model més obert i transparent.

La regidora de Joventut, Palma Egido, va donar l’enhorabona a la guardonada per ser una excel•lent professional i haver centrat la seua investigació en “una iniciativa que interpela directament la ciutadania i fomenta la implicació directa del veïnat d’Algemesí.” A més, es va mostrar agraïda per posar a disposició de la nostra ciutat aquest treball, que ens ajudarà a potenciar, desenvolupar i consolidar els processos participatius per tal que esdevinguen un eix de la nostra política municipal.”

Per la seua banda, Carla Borrás va posar en valor la feina de les científiques socials perquè “són essencials per entendre la configuració del món i de les persones” i va destacar que, malgrat la globalització, “la participació ciutadana és una qüestió central lligada a l’àmbit territorial local.” Per últim, va concloure rendint homenatge al valor incalculable de les associacions algemesinenques “per tot el que reformen a la societat, pels serveis que ofereixen, els espais que creen i les activitats que organitzen des de la voluntarietat i les ganes de fer poble.”

El treball La participació ciutadana. Un estudi dels pressupostos participatius a la Ribera es pot trobar a la pàgina web de l’Espai Jove d’Algemesí o a través de l’enllaç: http://espaijove.algemesi.es/concursos/report-event-page/participacio-ciutadana-carla-borras