Dissabte 11 de juny a les 20h.

Carles Pastor torna al nostre corral després de cinc anys. En aquella primera visita ens va presentar el disc Els ulls de Bob i nosaltres descobrírem un cantautor pur que sempre ha estat destinat a ser transparent, sense trampa ni cartró: Carles Pastor representa un so nu que acompanya només de la seua guitarra acústica. Aquesta vegada, però, vindrà acompanyat de l’acordió de Juanjo Blanco, del violí de Jordi Silvestre i dels ritmes de Sílvia Martí. Tots quatre vénen a presentar-nos el seu quart disc, Dies de Ràdio, amb el qual el músic de La Safor ha tornat als estudis amb un àlbum de sonoritat folk i mediterrània i lletres pròpies acompanyades amb llaüts i guitarres elèctriques.

Carles Pastor 2Enregistrat a l’Estudi Xaloc de l’Olleria per Juanjo Blanco, el CD és el tercer treball en valencià de Carles Pastor, que incorpora a les seues lletres el poema ‘Zona zero’ del cantoner i amic Vicent Nàcher amb música de Friedrich Händel i una versió del tema ‘Algo contigo’ de Chico Novarro. Els seus discos anteriors són Travellers (2006), La noia del nord (2009) i Els ulls de Bob (2011).

Els músics que han intervingut en la gravació són Juan José Blanco (arxillaüt, requint, guitarra espanyola i acordió), Jordi Silvestre (violí), Silvia Martí (bateria i percussió), Jesús Barranco (banjo i auto-harp), Ricardo Oliver (guitarra espanyola), Juanjo Blanco (baix) i Dèlia Belda (veu). La il·lustració del CD és obra de Federico Fernández (Vigo, 1972).

0006477980_10

Dies de ràdio deixa clares les seues influències d’arrel americana amb aromes folk d’origen irlandés, una cruïlla entre el Bob Dylan acústic i el Mike Scott més tradicional, tot embolcallat de les brises mediterrànies que el caracteritzen.

Sense cap mena de dubte, és un dels discs d’autor destacats dels cantats en valencià que han sortit els darrers mesos, un treball a tenir present.

Font: La casa cantonera