Quasi 20 anys de trajectòria avalen la categoria professional de Carmen Botella, una soprano algemesinenca que va estudiar cant en el conservatori Joaquín Rodrigo de València, on va guanyar el Premi Extraordinari de Fi de Grau. Posteriorment es va traslladar a Viena per a continuar els seus estudis musicals en la Hochschule für Musik. Per les seues característiques vocals va decidir dedicar-se professionalment a la interpretació de la música renaixentista i barroca.

LVA.-  Com a soprano solista i coralista de conjunts de cambra ha col·laborat amb nombrosos grups de música antiga, amb els quals, a més de realitzar nombrosos concerts, porta gravats prop de 20 CDs, la major part d’ells de recuperació de patrimoni musical hispà.

Ha participat en un gran número d’importants festivals de música antiga i religiosa, ha realitzat concerts en festivals europeus a Àustria, República Txeca, Anglaterra o Itàlia i gravacions per a RNE, ORF (radiotelevisió austríaca), RAI (radiotelevisió italiana), i per a la radiotelevisió de Txecoslovàquia.

Entre els grups amb els quals col·labora, forma part de Piacere dei Traversi, que ha sigut seleccionat per Acció Cultural del Ministeri d’Exteriors d’Espanya pera fer una gira de concerts en EXPO DUBAI, on els dies 24, 25 i 26 de desembre estarà cantant en el pavelló espanyol el programa “Buenas nuevas de alegría. Celebración de la Navidad en la España del Siglo de Oro”.

Piacere dei Traversi està format per un conjunt de quatre dones: tres flautes travesseres renaixentistes a les quals s’ha afegit la interpretació vocal de Carmen Botella. Es tracta d’un dels pocs grups d’estes característiques d’Europa i l’únic a Espanya. Té entre els seus senyals d’identitat la reivindicació del paper de la dona en la història de la música i de les arts, i això està present en molts dels seus programes de concert dedicats a destacades creadores femenines.