Nota de premsa de la proposta d’ordenança presentada per l’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí, ACSA, a l’Ajuntament.

LVA.-  L’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí, ACSA, ha presentat una proposta innovadora a l’Ajuntament local amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat sostenible en la zona. La proposta consisteix a permetre als comerços que complisquen uns certs requisits instal·lar un carregador de cotxe elèctric a la porta del seu establiment per a ús de la clientela del propi comerç o de qui ho desitge. Esta iniciativa s’emmarca en la necessitat de fomentar l’ús del vehicle elèctric, el qual encara enfronta l’obstacle de la falta d’estacions de càrrega, especialment en el centre de la població.

La proposta de l’agrupació de comerç d’Algemesí consisteix en la instal·lació a la porta dels comerços d’un carregador d’ús públic, el qual s’alimentarà de l’energia sobrant del propi comerç. D’esta manera, tota la potència contractada pel comerç podria ser consumida pel veí que necessite recarregar el seu vehicle. Segons un informe encarregat per l’Ajuntament, molts veïns no adquireixen un vehicle elèctric a causa de la falta d’estacions de càrrega disponibles en la zona. En l’actualitat, Algemesí compta amb cinc carregadors, però cap situat en el centre de la localitat. Amb esta proposta, el centre de la població disposaria d’estacions de càrrega, la qual cosa aportaria una solució al problema dels veïns que no disposen de garatge propi i, al mateix temps, generaria un ingrés extra als comerços que escometen la inversió.

L’agrupació de comerç ha establit un pla de finançament amb la Caixa Rural d’Algemesí que abasta tot el cost de l’obra, i fins i tot inclou l’avançament de l’import de l’ajuda que la Generalitat ofereix per la instal·lació de carregadors per a ús públic (un 30% del total de la inversió). Tot el cost de la instal·lació serà sufragat pel propi comerç, i tots els treballs d’instal·lació seran realitzats per empreses de la localitat. L’Ajuntament, per part seua, només ha de cedir l’ús de la via pública.

La iniciativa ha rebut una resposta positiva per part dels comerços i compta ja amb una desena de sol·licituds, que actualment estan a l’espera de l’aprovació de l’ordenança municipal per a procedir amb la instal·lació dels carregadors. En definitiva, esta proposta suposa una solució innovadora i sostenible que contribuirà a millorar el medi ambient i la qualitat de vida dels veïns d’Algemesí avançant en la lluita contra el canvi climàtic. I tot, a cost zero per a les arques municipals.