Algemesí ja té cartell anunciador per a les Festes de la Mare de Déu de la Salut, una obra de Juan Diego Ingelmo.

LVA.-  L’obra del dissenyador gràfic Juan Diego Ingelmo Benavente anunciarà les pròximes festes del 7 i 8 de setembre, declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. El jurat avaluador del certamen va declarar segon i tercer finalista, respectivament, les propostes presentades pel murcià, Cristóbal Aguiló, i l’algemesinenc, Enrique Bastida.

L’autor, Juan Diego Ingelmo Benavente, natural d’Oviedo i resident a Borriana (Castelló), ha guanyat nombrosos concursos de cartells anunciadors, entre els quals destaca el disseny que va anunciar la semifinal de la Copa Davis que enfrontà Espanya i els Estats Units en l’any 2012. Recentment, les seues obres han anunciat el “Carnestoltes de Socuéllamos 2023”, la “Semana Santa de Cariñena, 2022” i el “Carnestoltes de Badajoz 2020″.

El disseny combina diferents estils entre el qual destaca el “minimal” que presenta elements geomètrics i degradats que contrasten entre si, fent servir les textures típiques dels vestits i personatges representatius de la festa. Figura i fons es fusionen gràcies a la textura i color que empra, fent que s’integren tots en perfecta harmonia, per no parlar de les figures que sustenten tota la composició; una elaboració i composició que permet que l’espectador puga llegir i seguir la participació d’alguns dels rituals de la festa de la Mare de Déu de la Salut.

El jurat avaluador va estar presidit per l’alcalde de la ciutat, José Javier Sánchez Bretones, i actuaren com a vocals: Natxo Silveste Sabater, regidor de Turisme, Festes i Tradicions; Carmina Gómez Carreres, regidora de Cultura i Educació; Inma Trull Silvestre, cap del servei de Cultura i Educació; Vicent Climent Blasco, tècnic de l’Ajuntament; Carmen Martínez Orón, llicenciada en Belles Arts i guanyadora del cartell de bous; Alejandro Villar Torres, comissari d’art, i Óscar Vázquez Chambó, fotògraf i dissenyador gràfic. Julio Blasco Nàcher, director del Museu Valencià de la Festa, va realitzar les funcions de secretari.