portes obertes del Col·legi Ribalta dani miquel la veu d'algemesiDiverses famílies d’Algemesí han participat en la visita al col·legi Ribalta d’Algemesí durant la jornada de portes obertes. Una iniciativa que cada any oferix l’escola a les famílies amb l’objectiu de donar a conéixer el centre de la mà del director, Joan Carles Morales, i d’integrants del claustre i de l’AMPA, tot presentant el seu projecte educatiu, professionals, serveis i instal·lacions de cara al període de matriculacions que comença el pròxim mes. L’èxit de la primera festa de portes obertes del col·legi, celebrada el diumenge, ha precedit enguany la jornada de visites. Centenars de persones, principalment famílies amb xiquets, no volgueren perdre’s esta atractiva festa organitzada per l’Associació de Mares i Pares “per a que la gent vinguera a conéixer-nos i que tinguen present al col·legi Ribalta a l’hora d’elegir on escolaritzar els seus fills”, explica la presidenta de l’AMPA, Gemma Latorre.

L’actuació del cantacontes de l’Alcúdia Dani Miquel fou el reclam, però la jornada estava ben nodrida d’activitats i diversió preparades pel centre i l’AMPA i amb la col·laboració d’associacions i col·lectius del poble: tallers d’elaboració de titelles i de pintacares, de planter, tatuatges de henna a càrrec de les mares àrabs, música amb la col·laboració de l’escola de música Josep Moreno Gans, taller de muixeranga amb la participació de les dos colles algemesinenques, la Muixeranga i la Nova Muixeranga, paradeta d’Adisalge, taller d’experiments científics i kahoot, joc de raspall, danses del món per a grans i menuts i exhibicions dels alumnes d’extraescolars de karate,ball modern, capoeira i patinatge i degustació de dolços i visita a les aules d’Infantil i jocs als seus racons, per tal d’atraure noves matriculacions de cara al curs vinent.
“Un 10 per a tots els participants: les associacions i col·lectius, les famílies que desinteressadament han col·laborat, els xiquets que han participat a les exhibicions i tallers i que ens ajudaren a montar el diu, al claustre i a l’AMPA tant per l’organització, la participació i la preparació de tallers i decoració del col·le”, diu Gemma Latorre, qui considera que esta festa ha significat per a l’AMPA “una injecció d’energia per a seguir lluitant dia a dia pel col·le que volem per als nostres fills”.
“El col·legi és un espill de la societat d’Algemesí”
Tot un matí de convivència perquè els algemesinencs pogueren visitar i gaudir del centre, un col·legi d’una sola línia enclavat enmig de l’horta, a pocs metres del paratge de la Xopera i amb unes instal·lacions privilegiades, amb camp de gespa natural i tres pistes per practicar el futbol, el bàsquet i l’handbol. “El col·legi Ribalta és el que té el pati més extens de tot el poble”, destaca el director, Joan Carles Morales, qui a més a més ressalta la importància del projecte pedagògic que està inspirat pels principis de la integració i la igualtat educativa, que “són valors capitals en l’educació, i condició sine quae non perquè l’educació estiga assentada en bases sòlides i reals”. Ribalta, diu Morales, “és un espill de la societat algemesinenca”.
El centre compta amb gabinet psicopedagògic permanent i presència de psicòloga tres dies per setmana, així com especialistes de logopedia, pedagogia terapèutica i compensació educativa estables al col·legi. A més, està immers en diversos projectes d’implantació de les noves tecnologies a l’aula, de foment de la lectura i de la salut, dins del qual s’emmarquen el projecte de l’hort escolar, existent al centre des de fa 8 anys, així com el programa d’alimentació saludable que es desenvolupa al menjador de l’escola, que disposa de cuina pròpia.
“Cal triar Ribalta perquè és un col·legi familiar amb un gran equip de professionals i un projecte educatiu seriós i compromés amb la societat i uns mares i pares bolcats en el benestar dels alumnes”, indica Gemma Latorre. Precisament, la força i la implicació de l’AMPA és un dels factors que subratlla el director del col·legi com a decissius per a la revitalització de l’escola que a poc a poc va guanyant alumnat. “El diumenge molta gent es va quedar sorpresa de vore el centre com estava i de la disponibilitat dels mestres i dels pares”, explica Morales.