La nadadora d’Algemesí ha tingut un mes de juliol molt intens, en el que ha aconseguit un tercer lloc a nivell autonòmic i el campionat d’Espanya per equips.

LVA.-  El 16 de juliol, la nadadora algemesinenca Claudia Bresó va participar en el Campionat d’Espanya d’Aquatló en categoria juvenil celebrat a Almazán, Soria. A nivell individual va acabar en tercer lloc en el 200 estils, i per equips guanyaren en el 4×100 lliures, 4×200 lliures, 4×100 estils, quedant campiones autonòmiques femenines.

L’aquatló és una de les modalitats de multiesport que aglutina la Federació Espanyola de Triatló. En el cas d’Almazán, consistia d’un primer segment de natació d’un quilòmetre en el riu Duero, per a continuació abordar directament la carrera a peu de 4’5 quilòmetres. A diferència del triatló cross, els esportistes no realitzaren cap part del recorregut amb bicicleta.

Entre el 20 i el 24 de juliol és va disputar a Sabadell el Nacional d’estiu absolut i júnior amb una participació rècord de 1.014 esportistes de 219 clubs, entre les que estava Claudia Bresó que pertany al Nados Castelló.

En ser format «open», va haver una massiva participació estrangera amb 106 nedadors procedents de 25 països. La natació valenciana va estar molt ben representada per 83 nedadors de 16 clubs, sent el Nados Castelló, amb 16 esportistes, un dels que més participants va aportar.

En la final del 100 braça individual, l’algemesinenca va aconseguir el sisé lloc, i en equip es van proclamar campiones d’Espanya junior en el relleu del 4×100 lliures, es feren en el subcampionat d’Espanya junior en el 4×200 lliures i un aconseguiren el quart lloc en el 4×100 estils.

Claudia, que continua becada i cursant segon de batxiller a Penyeta Roja de Castelló, prepararà ara la pròxima temporada.