Clara Ferrando compromis la veu d'algemesiS’explicarà el maltractament que els valencians i valencianes patim a través dels pressupostos i inversions de l’Estat i la proposta de Compromís de finançament just.
La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, oferirà una conferència el dijous 11 de maig a les 20 hores, al saló d’actes del Casino Lliberal d’Algemesí. L’acte organitzat per Compromís per Algemesí, amb el títol “On estan els diners dels valencians?”, coincideix amb la tramitació dels Pressupostos Generals de L’Estat, un pressupostos que novament marginen la nostra autonomia i la situen a la cua en inversions: tot i representar un 11% de la població, els valencians només rebrem un 6,9% del total, un dèficit que contrasta amb el tracte que reben altres autonomies com el País Basc o Castella i Lleó, que dupliquen la nostra inversió per càpita. A més a més, aquesta discriminaci se suma al problema crònic de l’infrafinançament, donat que la valenciana és l’única autonomia “pobra” (amb un PIB per càpita per baix de la mitjana) que paga com a “rica” (és contribuïdora neta en comptes de receptora).
En paraules de Lorena Calatayud, portaveu de Compromís per Algemesí, tant el finançament com les inversions, són dos dels cavalls de batalla de Compromís en totes les institucions a nivell estatal i autonòmic. Però també és fonamental que la ciutadania comprove de primera mà com aquestes qüestions ens afecten directament i es tradueixen en una falta d’infraestructures i uns serveis públics de pitjor qualitat. En definitiva, els valencians i les valencianes hem d’empoderar-nos per tal d’acabar amb aquesta discriminació, i l’acte que hem organitzat va en eixa direcció.
En aquest sentit, Més Algemesí (col·lectiu de què formem part) ha presentat a través dels grups parlamentaris Compromís i Esquerra Republicana tres esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que reclamen inversions per a Algemesí: l’estudi tècnic i econòmic del soterrament de les vides del tren, la circumval·lació pel sud-est i l’adequació del llit del riu Magre com a via verda.
Font: Compromís