La ciutadania es mereix més ètica política i que el nostre ajuntament deixe de ser un “cortijo de col·locació” per a contentar al ex-regidor de Ciudadanos. Continuar per este camí és tornar a la vella política.

Compromís.-  És lamentable el que està siguent capaç de fer l’alcaldessa per arribar al poder i per a mantindre’l. Primer enganyà a la ciutadania progressista quan va dir en campanya electoral que mai pactaria amb la dreta, cosa que sí acabà fent. Posteriorment tornà a enganyar-la fent com si negociara amb nosaltres, quan tenia pactada des d’un principi la compra de la voluntat del aleshores regidor de Ciudadanos: Dos regidories per al regidor i dos assessors per al seu grup -Ciudadanos-. Este va ser el preu a pagar per tal d’assegurar-se el servilisme d’un regidor l’ètica i integritat política del qual ha quedat més que qüestionada.

I és que una vegada ho tenien tot repartit, càrrecs, sous i assessors, el regidor de Ciudadanos abandonà el seu partit deixant tirats a 809 votants. Però, en canvi, no el veurem soltant el seu tros del pastís .

Ja explicàrem que això s’anomena transfuguisme, però el PSOE i EU no tenen cap problema de donar-li cobertura malgrat el pacte antritransfuguisme que tenen signat els seus partits.

Des de Més Compromís, velant pels interessos del poble, i sobretot, per higiene democràtica i respecte als votants, demanàrem que s’aplicaren les conseqüències jurídiques que comportava aquest abandó del grup polític en el cas que el número 1 no volguera deixar el seu càrrec. I ho aconseguírem: El grup de Ciudadanos ha desaparegut, deixa de cobrar l’aportació econòmica municipal de 300 euros mensuals i deixa de tindre dos assessors (uns assessors que tenien per finalitat assessorar al grup de Ciudadanos). El ben cert és que gràcies a la nostra perseverança l’alcaldessa no ha tingut més remei que complir la llei.

No contenta amb aquest desenllaç ja ha tramat la recol.locació d’aquestos assessors de Ciudadanos per una altra via: “Per la porta de darrere”. Amb la documentació que ens ha fet arribar per als següents pressuposts demostra que està disposada a utilitzar les arques públiques per a tornar-los a contractar i comprar la voluntat del regidor trànsfuga.

L’ètica de l’alcaldessa i el seu grup de govern deixa molt que desitjar, perquè si les regles del joc democràtic diuen que aquestes persones ja han acabat la seua finalitat perquè ha desaparegut el grup de Ciudadanos, ¿Per què s’entesta l’Alcaldessa en tornar-los a contractar, tranguent-se de la màniga una altra finalitat?

Açò ja ho feia la vella política, no té res a veure en ser progressista i els ciutadans es mereixen un govern amb polítics que tiguen més ètica. Sobretot perquè, no ens oblidem, els jornals d’eixes dues persones del grup que ja no existeix es pagaran en diners públics. No anem a consentir eixa indecència perquè pensem que és un frau de llei en tota regla.

Si l’alcaldessa manté aquesta fraudulenta pretensió i torna a col·locar les dues persones que assessoraven a Ciudadanos, estarà traspassant una línia roja inacceptable que no anem a permetre.