L’Ajuntament d’Algemesí ha realitzat el full informatiu del procés d’escolarització a les Escoles Infantils Municipal després de consultar el seu contingut a la inspecció educativa. La resolució de la Conselleria d’Educació de procediment d’admissió va eixir el 26 de març i s’ha constatat que la baremació per a adjudicar les places és la mateixa del curs passat. La baremació s’ha efectuat de forma rigorosa en una comissió formada per la regidora d’Educació, la secretària del consell escolar i les tres directores de les escoles infantils municipals.

Pel que fa a la determinació de les autoritats autonòmiques de fer realitat la gratuïtat en l’ensenyament de 2 i 3 anys encara no hi ha resolució oficial, per tant l’Ajuntament no pot informar sobre aquest tema perquè no hi ha cap ordre autonòmica oficial sobre el tema. De fet, des de la secretaria autonòmica d’Educació es demanaren al consistori dades del cost anual del manteniment de les aules de 2 i 3 anys el passar 14 de febrer. També des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies es va enviar el 22 de març el projecte d’ordre d’ajudes econòmiques destinades a l’escolarització en els centres autoritzats d’educació infantil i escoles infantils municipals de primer cicle.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí estem totalment a favor de la gratuïtat de l’esenyament en 2 i 3 anys, però hem d’esperar a que siga oficial eixa gratuïtat per a poder informar sobre ella i aplicar una normativa que no existeix encara de forma oficial.