Des de l’AMPA de l’IES Bernat Guinovart volem mostrar la nostra preocupació i indignació perquè 19 d’alumnes es quedaran sense poder cursar el primer d’ESO l’institut. En primer lloc hem parlant amb la Inspectora que té al seua càrrec al centre, però a hores d’ara el nostre centre continua tenint sols autoritzades dues unitats.
Donat que el tema no avança hui mateix hem contactat amb Planificació Docent i ens ha informat que Conselleria es nega a concedir-nos la tercera línia de 1r d’ESO. Davant de les queixes dels pares dels alumnes no admesos, l’AMPA vol fer pública la seua quiexa perquè any rere any Conselleria ignora les justes peticions del nostre centre.
La setmana vinent l’AMPA es reunirà per tal d’elaborar un calendari de protestes i accions davant Conselleria per tal que aquesta atenga la petició dels pares i mares que confien en el nostre institut per a formar als seus fills. Una Conselleria suposadament progressista els tanca la porta del centre públic que ells han escollit.
Sembla estrany i poc transparent que els anys que la situació ha estat invertida, no haja hagut cap problema en què aquest centre públic tinguera pocs alumnes i haguera de reduir plantilla però ara se’ls pose totes les dificultats per créixer. No oblidem que fa dos anys la Conselleria del PP volia impedir el creixement de les unitats de 1r d’ESO. Aquesta AMPA ha treballat molt per donar a conéixer el bon fer d’aquest institut. Ara, nosaltres, l’AMPA, els que «venerem» als pares les bondats del centre, no estem disposats a dir-los als pares que els seus fills no podran estudiar al centre que han triat. Tant nosaltres com el professorat hem treballat molt per millorar la realitat educativa d’aquest centre i eixe esforç l’hem vist recompensat amb aquest augment de demanda. La Conselleria ens hauria de premiar, no castigar. I més una Conselleria que diu defensar l’ensenyament públic.
Aquestes afirmacions venen fonamentades en la consulta que hem fet de la pàgina dadesobertes.gva.es on veiem clarament com la mateixa Conselleria tracta injustament al nostre centre ja que en anys anteriors sí que ha autoritzat a altres centres de la localitat 3 unitats de 1r d’ESO amb el mateix número i menys de peticions que nosaltres tenim ara. La mala excussa que se’ns ha donat és que no  es pota anar variant el número d’unitats depenent de les peticions, però en altres cursos si s’ha fet. S’ha donat la circumstància, demostrable objetivament que no quan ens hem quedat amb una única línia de 1r no s’ha obligat a baremar i traslladar a altre centre que en tenia 3. Conselleria aplica amb nosaltres la llei de l’embut i sempre ens toca la part estreta.
L’AMPA continuarà treballant per a fer bones les paraules del conseller Vicent Marzà «Parlar, escoltar i conversar ens permetrà millorar en la nostra acció de govern per a reconstruir l’educació, la cultura, la investigació i l’esport i posar-los al servei del poble valencià per a fomentar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.» Sols volem això, que eixes paraules seues es convertisquen en fets.
Algemesí, a 29 de juny de 2017