El passat dilluns dia 10 una representació de l’AMPA de l’IES BERNAT GUINOVART i dels pares i mares que han demanat plaça per al curs vinent varem tindre una reunió amb l’alcaldessa i regidora d’Educació a Algemesí,. Sra Marta Trenzano.  En la reunió li vàrem transmetre la nostra preocupació perquè després de múltiples peticions hem vist que la 3a línea de 1r d’ESO no s’ha concedit, tot i existir raons objectives per fer-ho i antecedents que Conselleria en circumstàncies iguals en altres centres sí l’ha concedida.  No és sols un desig o caprici de nosaltres com a pares o dels nostres fills, sinó una qüestió d’equitat.

Durant els darrers anys, des de Conselleria, s’han produït diverses negatives rotundes a les peticions del centre, peticions que sempre ha calgut defensar de manera ferotge. El pitjor de tot és que es produeix un tracte diferent de Conselleria envers el nostre centre. I podem parlar de tracte diferent perquè quan la mateixa situació es produeix en altres centres, ens consta, que no s’atén d’igual forma, sinó en sentit contrari. No volem pensar que existeix cap discriminació de cara a l’IES BERNAT GUINOVART, però sí ens vegem obligat a demanar un TRACTE JUST. Conselleria no pot mantenir criteris diferents per a dos centres diferents quan la situació és objectivament la mateixa. El Tracte Just que la Generalitat reclama del Govern de l’Estat el reclamen nosaltres de la pròpia Generalitat.

Ens consta Conselleria a través del seu Secretari autonòmic d’Educació ha argumentat que:

– la Planificació Educativa als centres a hores d’ara ja està tancada i que es impossible modificar-la.

– que els interins ja estan adjudicats als centres als que tenen que anar.

– que la petició que fem de la 3a línea ha de plantejar-se a Octubre de cara al proper curs (cosa que ara res ens soluciona)

Aquestes excuses no podem acceptar-les, perquè des de fa més d’un mes l’AMPA, i ens consta que la pròpia direcció i assemblea de professorat, ha vingut fent aquesta reclamació. Fa temps que podria haver-se atés la nostra demanda perquè fa temps que és coneguda per direcció i inspecció. La Conselleria té marge de maniobra per a resoldre-ho ara perquè encara no han fet les adjudicacions. A més a més, cal insistir en que el que demanem és que es cree una tercera línia al nostre centre. En cap moment demanem que se’n lleve cap a l’altre centre.

No concedir eixa tercera línia és injust envers els pares i mares que apostem per l’educació pública. Si no es concedeix la 3a línea els alumnes del Bernat Guinovart estaran amb una saturació a les aules de 30 alumnes. Això resulta incomprensible, i més quan l’altre centre públic de la localitat té autoritzades i concedides 3 grups de 1r d’ESO que tindran una mitjana de 12-15 alumnes (mal repartiment de recursos públics).  No oblidem, a més, que a hores d’ara queden molts professors interins per adjudicar i les concessions dels centres poden variar fins a l’inici de curs.

La decisió de no autoritzar eixa tercera línia a un centre que té demanda però permetre-la a altres que no en tenen és, simplement incomprensible i injusta, i més quan en cursos anteriors, quan la situació era exactament la contrària, no s’ha obligat, encertadament, a cap transvasament d’alumnes. A més resulta descoratjador que no es reconega des de Conselleria el treball col·lectiu del professorat i el personal del centre i, així com el bon ambient regnant entre professors, pares i alumnes que explica aquest augment de la matriculació. Es difícil d’entendre que un cas d’èxit a l’ensenyança pública siga tracta d’aquesta manera, pareix com un càstig a l’èxit i que siguen altres les circumstàncies que es premien. Que centres que no tenen demanda ni per una unitat se’ls autoritze tres i als que tenen demanda per a 3 se’ls autoritze 1 és simplement una burla.

Per tot això considerem que es totalment viable una 3a línea de 1r d’ESO a l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí, on s’han presentat la sol·licitud de 80 alumnes per a les 60 places que pot ofertar de moment el centre. El que resulta incomprensible i indefensable a totes llums és que altre centre de la localitat que té 30 sol·licituds tinga autoritzats 3 línies amb 90 places. Conselleria pot perfectament redistribuir els seus efectius per a atendre la petició que fa temps que venim fet i ho pot fer perquè quan era el nostre centre qui no tenia suficient alumna no ha dubtat en reduir unitats i eliminar professorat. Conselleria sempre vol aplicar a l’IES BERNAT GUINOVART la part estreta de l’embut i mai l’ampla, Conselleria passa de donar un TRACTE JUST  a aquest institut. 

Per tot això EXIGIM que s’atenguen les nostres peticions i que no es demore més l’espera. Sabem tots que ara el temps es crucial, i que el fet de deixar-lo passar per part de Conselleria denota una passivitat tremenda. 

Volem a més agrair el suport a la nostra reivindicació que hui ens ha fet arribar l’ASSEMBLEA DE PROFESSORAT que reunida a les 11:30 ha donat plenament suport a la nostra petició i s’ha adreçat, a l’igual que nosaltres també ho acabem de fer, al Secretari Autonòmic d’Educació per demanar eixa 3a línia que d’acord amb les peticions ens correspon.