Ens feliciten –i critiquen- per haver dut endavant la proposta d’ajudes de transport però s’obliden de dir que ho fem perquè el govern ha incomplit la seua petició.

En el dia d’ahir, i de manera incomprensible, les Joventuts Socialistes d’Algemesí enviaren un comunicat de premsa en el qual, tot i felicitar-nos per haver presentat una proposta d’ajudes de mobilitat per a estudiants, ens recriminen que la fem ara i que la proposta és “seua”, fent al·lusió a la moció 10/2013 del grup socialista. Cal aclarir que aquella moció feia aigua per totes bandes, ja que si bé la idea era bona, els punts resolutius no hi ha per on agafar-los. Que un grup que pretenia governar propose com a acords “recollir totes les possibles sol·licituts”, “assignar-hi una partida pressupostària” i “posar en marxa un procés de baremació” és com no dir res, i més quan s’indica en eixe ordre. Això demostra el poc que treballaven els temes la legislatura anterior. La nostra no té res a veure amb això i es concreta fins i tot en una proposta de bases de la convocatòria.

Però allò més paradoxal és que si realment com a Joves Socialistes tenen interés en eixa temàtica no s’entén com el seu partit, que té la potestat d’aprovar directament les ajudes que nosaltres proposem, no ho ha fet. L’equip de govern socialista aprovà a finals d’any una convocatòria d’ajudes al transport sols per a alumnes universitaris, deixant fora de les ajudes els que estudien cicles i batxillerat artístic fora de la localitat. Han copiat les bases del govern popular canviant sols els criteris acadèmics per econòmics. I ni tan sols ho han fet bé, perquè no s’han preocupat, com férem nosaltres, de comparar eixos criteris amb els que utilitza el ministeri que són molt raonables que els que fa servir l’ajuntament.

Amb el comunicat que han tret les Joventut Socialistes el que queda clar és qui no ha volgut que més joves tingueren beca de transport: l’equip de govern. En la convocatòria que conclou demà sols devien afegir, junt a universitaris, l’expressió “cicles formatius o batxillerats que no s’estudien a la localitat” i tot estava resolt. En eixe cas no haguérem pogut presentar la nostra proposta. Evidencien així, no sols que els socialistes d’Algemesí passen de les seues Joventuts, sinó que passen del seu programa i de treballar per ampliar el benestar del poble. Es dediquen a fer més o menys el mateix que el PP, del qual no són canvi sinó recanvi. Per això resulta incomprensible que en els seu comunicat tiren en cara al PP que la convocatòria de beques “només la va fer extensiva pels universitaris” quan això mateix és el que ha fet el govern socialista. Entenem doncs que les Joventuts Socialistes estan molt disgustades amb el govern socialista i esperem que ho reconeguen públicament

És per això que la inacció de l’equip de govern ha obligat a M+S ALGEMESÍ, no ha fer una proposta vaga i genèrica com la que feren els socialistes en 2013, sinó a proposar, partint de les bases existents i millorant-les, una bases concretes per tal que aquestes s’aproven el més aviat possible i puguen ser efectives per als alumnes del curs 2015-2016. Per aquest motiu no entenem la crítica que ens fan les Joventuts Socialistes, en primer lloc perquè va en el sentit que sembla que els agrada, i en segon lloc perquè al capdavall el que volen és que aquestes ajudes no arriben als estudiants actuals de cicles i batxillerat en tant que preferirien que la nostra proposta es tinguera en compte “de cara a les futures ajudes de manera previsora i responsable”. Incomprensible. Ara bé una cosa queda clara ací, els que no han estat ni previsors ni responsables són els socialistes que tenen les responsabilitats en educació. Resulta paradoxal que els Joves Socialistes no vulguen ajudar a les famílies dels joves que estudien aquest curs cicles i batxillers fora. .

A més a més amb el seu comunicat mostren ben a les clares la manca de diàleg entre les Joventuts i el partit. Però no som nosaltres sinó ells els que sembla que no dialoguen. Ens demanen que abans dur-ho a Plenari ho discutim en Comissió Informativa. Això exactament és el que anem a fer i per això hem presentat la proposta. Si no han preguntat al seu partit quin és el funcionament habitual de l’ajuntament ens oferim a fer una reunió amb ells per explicar-lo-s’ho. Tampoc estaria mal que es llegiren amb més deteniment la nostra proposta que en res interfereix amb la convocatòria que acaba demà. Proposem una convocatòria independent, que pot dur-se endavant abans que concloga el curs, tot i que llegint allò de que estem donant esperances on no hi ha sembla entreveure’s que els socialistes van a votar en contra de la nostra proposta. Esperem que no per bé dels joves del nostre poble que és el que ens interessa a nosaltres.

Font: Mesalgemesí