foto muixeranga avl imma cerda nit de retornL’esperat concert, que cada any compta amb més espectadors, començarà a les 23.00 hores a la Plaça Major de la ciutat el pròxim dimarts 6 de setembre. L’acadèmica de l’AVL, Immaculada Cerdà, serà en aquesta edició la mestressa de cerimònies.
La Banda Simfònica d’Algemesí segueix amb la tradició d’aquest concert,el qual compta amb més d’un segle d’història, i prepara des de fa mesos un repertori per a gaudir amb tots els sentits. En aquesta ocasió es comptarà amb grans col·laboracions que faran del concert un espectacle inoblidable.
La primera part del concert estarà dedicada a la música espanyola. Veurem l’escenari de la Plaça Major convertit en un tablao flamenc amb la interpretació de l’obra “Palindromia flamenca” d’Antonio Ruda, amb la col·laboració de les ballarines Manin i Marina Coso i Néstor Mont a la guitarra. Els músics de la Banda, Samuel Sánchez i Marcos Naval, tocaran el saxo soprano solista i el caixó flamenc respectivament. Per tancar aquesta primera part del concert i abans del primer vol del Retorn, escoltarem l’obra “Hispània” del compositor alacantí Óscar Navarro, on la ballarina algemesinenca Manin Coso acompanyarà a la banda amb una coreografia que ha dissenyat exclusivament per a aquest concert.
Però el plat fort del concert arribarà a la segona part: el director de la Banda, Alberto Ferrer, ha escollit un espectacular repertori que promet ser el més ambiciós dels últims anys. En primer lloc escoltarem “Marte” i “Jupiter”, dos moviments de la suite que Gustav Holst va dedicar als planetes del nostre sistema solar. I per rematar el concert, una obra molt esperada tant pels nostres seguidors com pels músics de la Banda: l’obertura “1812” de Tchaikovsky. Aquesta obra, de gran dificultat tècnica en la seua transcripció per a banda, va ser escrita per commemorar la resistència russa davant les tropes de Napoleó i destaca pel seu apoteòsic final. Trons de pirotècnica emularan els canons d’artilleria i el campanar de l’església de Sant Jaume es convertirà en un instrument més de la Banda de la mà de la Colla de Campaners d’Algemesí. A més, també es comptarà amb la col·laboració de la secció de metalls de la Banda de la Unió Musical Polinyanense i la pirotècnica Crespo.