concert nit de retorn mare de déu de la salut algemesí unesco patrimonio inmaterial humanidad la veu d'algemesí

Concert Nit de Retorn 2016. SALUT NAVAL


L’esperat concert de la Banda Simfònica d’Algemesí començarà a les 23.00 hores a la plaça Major de la ciutat el pròxim dimecres 6 de setembre. El director del Museu Valencià de la Festa, Julio Blasco, serà el mestre de cerimònies en aquesta edició.
La Banda Simfònica d’Algemesí i el seu director Alberto Ferrer preparen des de fa mesos un repertori d’allò més variat que espera agradar al públic que cada any s’acosta a gaudir del tradicional concert, considerat per molts el tret d’eixida a l’esperada Nit del Retorn
El concert s’encetarà, com ja és tradició, amb un pasdoble. En aquesta ocasió l’agrupació algemesinenca interpretarà “Giraldillo” del compositor de Catarroja Pasqual Peris Xirivella. A continuació farem una xicoteta incursió en el folklore rus amb la trepidant “Folk Dances” de Dimitri Sostakovich. I per finalitzar aquesta primera part escoltarem “Bacchus on Blue Ridge” una fantàstica obra per a banda de l’important compositor austríac Joseph Horovitz. Aquesta peça, de gran dificultat interpretativa, aconsegueix traure a la llum i desenvolupar les possibilitats tímbriques de la banda simfònica.
Després del vol del Retorn i la disparada de 21 salves a la Mare de Déu de la Salut, continuarà el concert amb dues obres que de segur no deixaran indiferent ningú. Primer, el públic assistent podrà gaudir de l’arxiconegut “Bolero” de Maurice Ravel, una obra que ha portat el nom d’Algemesí arreu del món gràcies a la Flashmob que va enregistrar la Banda Simfònica l’any 2013 i que compta amb més de 7 milions de reproduccions a YouTube. I per finalitzar el concert, l’agrupació algemesinenca interpretarà l’obra “Godzilla eats Las Vegas” d’Eric Whitacre acompanyada d’una divertida projecció on el monstre atacarà, en aquesta versió, la nostra ciutat. Serem capaços els algemesinencs de defendre’ns? Descobreix-ho el dijous a partir de les 23:00 hores a la plaça Major.
A continuació us enllacem la Flashmob del “Bolero” de Ravel: https://www.youtube.com/watch?v=IsF53JpBMlk