image

Féliz Aranda, president de l’AMPA, Josep Bermúdez, representant del claustre i Vanessa Ferragud, representant dels pares dels xiquets no admessos moments abans de la reunió amb l’assessora del secretari autonòmic d’educació Inmaculada Sánchez.

El rècord històric de matrícula per a 1r d’ESO certifica el bon moment que està vivint l’IES Bernat Guinovart.

L’AMPA de l’IES BERNAT GUINOVART, així com els pares i mares dels alumnes que havien sol·licitat plaça al centre i havien quedat exclosos volem manifestar la nostra alegria pel fet que hui Conselleria d’Educació ha autoritzat la 3a línia de 1r d’ESO que des de fa un mes venim reclamant.

Tal decisió s’ha pres en la reunió en Conselleria que hui han mantés els directors dels dos IES públics d’Algemesí  amb la inspectora, el cap de la inspecció, la subdirectora de Planificació Educativa i l’Assessora d’Assumptes Generals de la Secretaria Autonòmica d’Educació. En eixa reunió finalment Conselleria ha decidit autoritzar la 3a línia al nostre centre. El proper curs l’IES BERNAT GUINOVART  tindrà la seua millor matrícula en 1r d’ESO de tota la seua història: 80 alumnes. Mai havíem tingut tant alumnat en eixe curs ni tantes línies.

Per arribar a aquesta reunió l’AMPA havia mantingut múltiples converses telefòniques i per email amb l’administració, a més d’enviar el passat dimarts dia 18 una ampla representació a Conselleria per tal traslladar a l’administració el seu malestar per la situació (adjuntem foto). Des del dimarts passat, i després de la conversa d’aquell dia,  la situació s’ha anat encaminant correctament fins donar peu al feliç desenllaç de hui.

No podem doncs més que agrair a la Conselleria que haja atés les nostres peticions i que haja autoritzat aquesta línia. Com a pares i  mares que apostem per l’ensenyament públic, considerem que decisions com aquestes són les que fan possible tenir una educació pública i de qualitat. La decisió contrària certament no s’hagués entés, i menys d’una Conselleria que aposta per l’ensenyament públic.

No obstant això, ens agradaria no tenir que tornar a passar per una situació semblant en properes ocasions. Quan la voluntat de l’alumnat i dels pares i mares siga tan clara, i quan, com en aquesta ocasió els números parlen per si sols, l’administració deuria prendre aquesta decisió d’ofici, i no després de múltiples peticions i manifestacions públiques tant dels pares i mares com del professorat. No oblidem que aquest és el tercer anys consecutiu que la comunitat educativa de l’IES BERNAT GUINOVART ha de reclamar la implantació d’una línia tot i tenir matrícula més que de sobra per adjudicar-la.

Des de l’AMPA volem agrair igualment la constància i treballa que els grup de pares i mares afectats han manifestat. Volem agrair-los no haver defallit i haver persistit en la seua reivindicació. Si a la primera de canvi –com sol ser habitual- hagueren desistit no tindríem ara la tercera línia. Sens dubte han donat un gran exemple de ciutadania crítica als seus fills i filles.

Volem agrair també la implicació de la Secretaria Autonòmica d’Educació en la persona d’Inma Sánchez que fins i tot estant indisposada ens atengué personalment per telèfon. Sense la seua comprensió i implicació aquest resultat no hagués estat possible. Per suposat també volem agrair el treball de la inspectora del centre Carmen Coret i, com no, el de tota la directiva.

I per últim el nostre profund i sincer agraïment envers l’assemblea de professorat que s’ha manifestat en diverses ocasions reclament la 3a línia. Han estat sempre al nostre costat. No podem oblidar que l’assemblea envià un professor a la reunió amb la Conselleria per a que ens acompanyara i assessorara. En tot moment hem tingut al nostre costat a la totalitat de professorat de l’IES BERNAT GUNOVART.  Aquest professorat no sols ha fet d’aquest centre un centre de referència a Algemesí i a la comarca sinó que han estat colze a colze amb nosaltres en aquesta reivindicació.  Volem animar-los a continuar treballant per l’ensenyament públic. Si molts pares i mares hem apostat per dur als nostres fills i filles a aquests centre no és per altra cosa per la qualitat d’ensenyament que imparteixen i perquè han demostrat ser un professorat proper a alumant i pares.  No haver atés aquesta petició implicaria haver castigat a aquest professorat per haver fet bé la seua feina.

Conselleria autoritza la tercera línia de 1r d'ESO al Bernat Guinovart

El president de l’AMPA comunica el resultat de la reunió als pares afectats.


En definitiva tots i totes estem d’enhorabona perquè vint famílies a les que se’ls havia denegat que els seus fills estudiaren en el centre públic on ells volien veuran atesa la seua petició. Cap alumne de 1r d’ESO que volia estudiar al nostre centre es quedarà fora.

No podem concloure tampoc aquest comunicat sense agrair a la premsa l’important cobertura que ha fet d’aquest tema, cobertura sense la qual no hauríem arribat a aquest punt.

 

AMPA de l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí.