L’Ajuntament d’Algemesí ha signat un conveni amb la Copal i amb l’empresa de Tractaments Agrícoles Joaquín Machí per a canalitzar ajudes als professionals del camp de 100 euros per fanecada per a la cura d’arbres fruiters joves. Toni García, regidor d’Agricultura, va tancar l’acte amb una invitació: “Necessitem que els agricultors es pugen al carro de la renovació varietal”.

copal agricola machiLVA.-  Podran optar a les ajudes tots els agricultors que renoven les plantacions o que posen en producció camps abandonats o amb arbres caducs en tot el terme municipal o que ho hagen fet des de gener de 2020, amb un mínim de 30 noves plantes per fanecada. La previsió de despesa municipal és de 60.000 euros per a enguany, puja a 100.000 en 2021 i es mantindrà a llarg dels pròxims tres anys.

Vicente Bomboí, president de Copal, va recordar que “entre el 80 i el 90% de les explotacions agrícoles d’Algemesí són velles i no ofereixen ni productivitat ni rendibilitat”, i va assenyalar que el conveni amb l’Ajuntament “és el principi d’un futur pròxim en què tindrem varietats amb bona eixida al mercat i que siguen més rendibles”.

Carlos Machí, de l’empresa Joaquín Machí, va apuntar que el conveni és “una xicoteta espenta per a la gent del camp que encara té ganes i s’interessa per fer coses noves”.

L’alcaldessa Marta Trenzano va recordar que el seu equip sempre ha apostat “per dedicar els diners públics a millorar les coses. Que cadascun faça una anàlisi per a veure que varietats tenen més demanda. Es tracta que el camp siga rendible i que el llaurador veja recompensats el seu esforç i la seua dedicació”.