Per primera vegada en la història, la Cooperativa Agrícola d’Algemesí ha obert mercat amb el Sud-est Asiàtic, el màxim consumidor mundial de caqui.

Per primera vegada en la història, la Cooperativa Agrícola d'Algemesí ha obert mercat amb el Sud-est Asiàtic, el màxim consumidor mundial de caqui. El 21 de setembre va eixir des de les instal.lacions de COPAL el primer enviament, que va arribar a destí via aèria i que immediatament es va posar a la venda, resultant un gran èxit l'acceptació dels consumidors. Això ha comportat que els clients asiàtics hagen sol.licitat una línia de proveïment setmanal. Una setmana després, el dia 28, també van eixir carregaments cap al Canadà i Malàisia, un altre nou mercat. La gran qualitat del caqui de COPAL està provocant que esta fruita tinga una gran demanda en l'actualitat. Vicente Bomboí, president de la Cooperativa, ha declarat que “sense descurar els mercats tradicionals europeus, tenim la intenció d'expandir-nos i trobar nous clients en altres continents”. Respecte a la qualitat del caqui esta temporada, Bomboí ha assenyalat que “a causa de les condicions climatològiques que s'han donat, es preveu una collita excel.lent, i a mesura que la fruita adquirisca les condicions idònies s'aniran enviant contenidors de manera contínua als nous mercats. Cal aprofitar la situació també amb l’Orient Mitjà”, ha afirmat. El president també es mostra molt satisfet del resultat que està donant la nova maquinària que s'ha adquirit per al tractament final del caqui. “Sens dubte ha sigut una gran inversió”, assegura, “perquè l'acabat és molt superior a l'anterior. És un procés més automatitzat, amb menor manipulat, i proporciona un major aprofitament del caqui. Ha valgut la pena l'esforç econòmic”, ratifica. En estos moments COPAL està en plena recol.lecció de cítrics. De moment hi ha una xicoteta aturada en la varietat clausellina okitsu pel fet que els mercats estan saturats, per la qual cosa prompte començaran a servir-se les clementines.LVA.-  El 21 de setembre va eixir des de les instal.lacions de COPAL el primer enviament, que va arribar a destí via aèria i que immediatament es va posar a la venda, resultant un gran èxit l’acceptació dels consumidors. Això ha comportat que els clients asiàtics hagen sol.licitat una línia de proveïment setmanal.

Una setmana després, el dia 28, també van eixir carregaments cap al Canadà i Malàisia, un altre nou mercat. La gran qualitat del caqui de COPAL està provocant que esta fruita tinga una gran demanda en l’actualitat.

Vicente Bomboí, president de la Cooperativa, ha declarat que “sense descurar els mercats tradicionals europeus, tenim la intenció d’expandir-nos i trobar nous clients en altres continents”. Respecte a la qualitat del caqui esta temporada, Bomboí ha assenyalat que “a causa de les condicions climatològiques que s’han donat, es preveu una collita excel.lent, i a mesura que la fruita adquirisca les condicions idònies s’aniran enviant contenidors de manera contínua als nous mercats. Cal aprofitar la situació també amb l’Orient Mitjà”, ha afirmat.

El president també es mostra molt satisfet del resultat que està donant la nova maquinària que s’ha adquirit per al tractament final del caqui. “Sens dubte ha sigut una gran inversió”, assegura, “perquè l’acabat és molt superior a l’anterior. És un procés més automatitzat, amb menor manipulat, i proporciona un major aprofitament del caqui. Ha valgut la pena l’esforç econòmic”, ratifica.

En estos moments COPAL està en plena recol.lecció de cítrics. De moment hi ha una xicoteta aturada en la varietat clausellina okitsu pel fet que els mercats estan saturats, per la qual cosa prompte començaran a servir-se les clementines.