De moment, Algemesí no entra en els municipis afectats pel toc de queda.

LVA.-  La Generalitat Valenciana ha decidit prorrogar totes les restriccions per a frenar l’avanç de la cinquena ona del coronavirus i estendre el toc de queda a 77 municipis de la regió.

Estes mesures entraran en vigor el dilluns 26 de juliol i es prolongaran durant tres setmanes, fins al pròxim 16 d’agost. A continuació detallem les principals limitacions decretades en les tres províncies:

Toc de queda

Es limita la circulació de les persones en horari nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en els següents municipis de València:

Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol, Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella, L’Eliana, L’Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, El Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunto, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, Valencia, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

Alacant

Alfàs del Pi, Alicante, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, La Nucía, Muro de Alcoy, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada i la Vila Joiosa.

Castelló

Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Burriana, Borriol, Onda, Oropesa del Mar, Peñíscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

Reunions socials o familiars

En domicilis i espais d’ús privat i en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència.

Bars i restaurants

Els locals d’hostaleria i restauració poden obrir les seues terrasses amb tot l’espai permés i els interiors al 50% del seu aforament fins a les 00:30 hores -poden acceptar comandes fins a mitjanit- i amb un màxim de 10 persones per taula a l’aire lliure i de sis a l’interior. En l’exterior la distància entre taules ha de ser de 1’5 metres, mentre que en interiors s’amplia a dos metres. El consum en barra o fumar segueixen prohibits però ja es permeten actuacions de grups musicals professionals i DJs, encara que no els karaokes o ballar.

Discoteques

L’oci nocturn està tancat encara que les discoteques i les sales de ball poden adaptar la seua activitat a les limitacions decretades per a l’hostaleria i la restauració.

Venda d’alcohol

Es prohibeix el consum d’alcohol en la via pública està prohibit les 24 hores del dia. També està prohibida la seua venda entre les 20 hores i les 7 hores de l’endemà, en tota mena d’establiments de venda al públic, excepte en aquells en els quals la venda de begudes alcohòliques estiga destinada al seu consum en el local.

Comerç, oci i seus festeres

En els comerços, cinemes -en els quals es poden consumir ‘borles’ i refrescos-, teatres, auditoris, parcs temàtics, zoològics, llocs de culte o seus festeres, l’aforament màxim és del 75%. En estes últimes, en el cas que es duguen a terme activitats assimilables a les de l’hostaleria, es regiran pel protocol marcat per als bars amb l’horari de tancament que corresponga als casals.

Els espectacles i les competicions esportives redueixen el seu aforament al 50% en interiors amb un màxim de 1.500 persones i han d’acabar abans de les 00:30 hores.

Esport

L’activitat física i esportiva, practicada per lliure o dirigida per un professional, pot realitzar-se en grups màxims de 15 persones en instal·lacions tancades, sent obligatori l’ús de la mascareta, o de 25 persones en instal·lacions obertes o a l’aire lliure, no sent exigible l’ús de mascareta.

En les instal·lacions esportives tancades i en les piscines l’aforament màxim permés és d’un 50%, el mateix per als vestuaris i les dutxes.

Cerimònies i enterraments

Les vetles i enterraments poden realitzar-se amb un aforament limitat al 50% i un màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure i de 25 persones en espais tancats, siguen o no convivents, garantint-se la distància interpersonal de seguretat i mesures d’higiene. Les cerimònies no religioses també es realitzen amb l’aforament restringit al 50%.

Mascaretes

Els majors de sis anys estan obligats a l’ús de màscares en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic i en aquells a l’aire lliure en els quals no es puga guardar la distància de seguretat de 1’5 metres.

Malgrat que ja no és obligatòria en exteriors, la Generalitat recomana el seu ús en ambients urbans, excepte en platges i espais naturals.

Fumar al carrer

No es pot fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, dos metres. Esta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics o vapeig en espais a l’aire lliure o tancats.

Vehicles

En els vehicles d’ús privat, l’ocupació màxima serà la que permet el nombre de places autoritzades del vehicle. En els vehicles en què, per les característiques tècniques, únicament es dispose d’una fila de seients, com en cabines de vehicles pesants, furgonetes, o altres, podran viatjar com a màxim dos persones, sempre que els ocupants utilitzen mascareta i mantinguen la màxima distància possible.