Es prohibeixen les reunions de no convivents en domicilis, i en exteriors es limiten a un màxim de dos persones.

restricciones covid LVA.-  Davant l’increment de contagis i de la pressió assistencial en les últimes setmanes, la Generalitat Valenciana ha tornat a endurir les restriccions per a fer front a la pandèmia del coronavirus. Les noves limitacions anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, han entrat en vigor hui dilluns 25 de gener i es mantindran fins al pròxim 15 de febrer.

Estes restriccions limiten les reunions als convivents en l’espai privat i a dos persones que poden ser de dos nuclis de convivència diferents en l’espai públic. Segons esta mesura, les trobades familiars o socials dins de les cases quedaran limitades al mateix nucli de convivència, amb excepcions com la criança o les cures a majors, reunions laborals o institucionals i activitats en l’àmbit educatiu.

Quant a l’espai públic, tant si són espais tancats o a l’aire lliure, les trobades familiars o socials es limitaran a un màxim de dos persones, llevat que es tracte de convivents. En este cas també s’aplicaran les excepcions de reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

També es decreta el tancament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. S’aplicarà des de les tres de la vesprada del divendres fins a les sis del matí del dilluns següent. Esta limitació afectarà les ciutats de València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Cal recordar que des de dijous passat està tancada tota l’hostaleria, està restringit l’horari de comerç des de les sis de la vesprada i el toc de queda està fixat en a les deu de la nit.

Puig ha apuntat que l’objectiu ara és que es produïsquen «les menors relacions socials possibles per a reduir el màxim contacte social, tant en l’espai públic com també dins dels habitatges, perquè ací està el gran focus dels contagis», ha manifestat.

En este sentit, ha detallat que el 69% dels brots detectats entre el 13 i el 20 de gener ha tingut un origen social i, dins dels brots socials, el 98,7% provenen de reunions amb familiars i amics.

Puig ha insistit que la Comunitat Valenciana està en una situació «crítica que estressa a tot el sistema hospitalari valencià». Per això, ha advocat per donar la resposta «més contundent. Unes cases sense reunions familiars i socials. Això és el que necessitem ara per a frenar els contagis», ha defensat.

Quant a la vacunació, ha lamentat que la Comunitat Valenciana té «poques dosis» i augmentarà el ritme de vacunació a mesura que arriben més.

La pressió assistencial dels hospitals valencians s’ha disparat en les últimes setmanes amb un creixement de pacients del 86,62% en planta i del 85,33% en UCI des del passat 7 de gener. En concret, en estos moments la Comunitat Valenciana té a 4.811 persones ingressades amb coronavirus en els centres hospitalaris, de les quals 695 es troben en l’UCI, ocupant el 58,65% dels llits.

En este context, la Comunitat Valenciana lidera, en els últims set dies, el número de persones hospitalitzades i de morts per Covid, amb 1.378 pacients ingressats i 382 defuncions. A més, en estos moments, tres de cada 10 proves PCR que es fan a la Comunitat Valenciana donen positiu, per la qual cosa la taxa de positivitat ha crescut fins al 31,26%.