ciudadanos algemesi-edgar breso-asiloEdgar Bresó ha començat 2019 visitant la residència Sant Vicent Ferrer per a conèixer de primera mà la seua activitat i la situació de les 49 persones que allí viuen. Aquesta visita s’engloba dins de l’agenda que està portant Ciutadans-Algemesí a visitar les instutucions i associacions més rellevants de la nostra ciutat.

Actualment Algemesí compta amb un 17,34% de població major de 64 anys i aquest percentatge no ha deixat d’incrementar-se en els últims 10 anys de manera que la tasca que entitats com la residència Sant Vicent Ferrer realitza és imprescindible per garantir el benestar dels ciutadans d’Algemesí. Bresó s’ha reunit amb la directora de la residència Inmaculda Camarasa amb l’objectiu de comprendre la situació i necessitats de les persones que, per diferents motius i circumstàncies personals es decideixen per aquesta opció per a viure. En paraules del coordinador del grup local de Ciutadans: «Ha estat molt gratificant observar el dinamisme i la il·lusió que desprenen tant les persones que treballen en aquest centre, com les que hi resideixen». Sens dubte, una imatge molt allunyada de l’estereotip de residència del passat que s’assemblava a un «hospital d’avis» i que s’ha canviat a una imatge de una llar de gent gran on es respira vida. Tal com s’ha assenyalat, la gent gran és una part fonamental de la societat d’Algemesí i tenim el privilegi de comptar amb una residència en una immillorable ubicació, al cor de la nostra ciutat i que és capaç d’oferir una alternativa a persones que necessiten especial atenció, tant a nivell físic com emocional.

Aquesta reunió ha servit també per prendre consciència de la quantitat d’activitats que a aquesta residència es realitzen i, com no, per revisar què més coses es podrien realitzar de cara a maximitzar la participació dels residents a l’activitat de la ciutat. Referent a això, un dels reptes per al personal d’aquesta residència és aconseguir que els residents puguen eixir i prendre més contacte amb la societat. Actualment, diferents associacions locals ja participen d’activitats i realitzen esdeveniments a la pròpia residència, especialment en dates assenyalades, oferint alternatives lúdiques i culturals als residents però el repte seria aconseguir que aquelles persones que tenen dificultats per poder eixir per si mateixes, puguen disposar de persones que ocupen part del seu temps a col·laborar amb el personal de la residència organitzant eixides, per exemple, a la platja a l’estiu o al mercat qualsevol dissabte de l’any.

Sens dubte, Edgar Bresó ha pres nota d’aquesta i altres idees tractades a i les va tenir en compte per a la confecció del programa electoral amb el qual concorrerà el proper 26 de Maig. De la mateixa manera, recorda a la ciudadanaía que Ciutadans-Algemesí posa a disposició dels algemesinencs el correu electrònic gl.algemesi@ciudadanos-cs.org per a qualsevol cosuta o suggeriment.

Ciutadans Algemesí