Ahir divendres va tindre lloc el lliurament de la V edició dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí, centrats en literatura infantil.

LVA.-  L’acte de lliurament de la V edició dels Premis Literaris Ciutat d’Algemesí, centrats en literatura infantil, es va celebrar l’1 d’abril al Teatre Municipal, en homenatge amb el dia internacional del llibre infantil i juvenil. Estos premis estan impulsats per Andana Editorial, l’Ajuntament d’Algemesí i la Fundació Caixa-Cooperativa i tenen el propòsit de promoure la creació infantil de noves obres literàries.

Després de cinc edicions, han esdevingut un aparador de primer nivell per a donar a conèixer les noves veus de la narrativa i poesia infantil en valencià i per ajudar a visibilitat la seua obra, de fet, els llibres guanyadors es podran trobar a les llibreries a partir de la setmana vinent.

El premi de narrativa Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l’Ajuntament d’Algemesí, va ser per a “Ara si que l’he feta bona!”, de David Navalón. L’obra narra les aventures de Marina, una xiqueta inquieta i molt curiosa, que provocarà una aventura espacial amb objectiu de salvar la Terra. David Navalón (Albaida) és mestre d’audició i llenguatge. Al temps lliure escriu literatura infantil i ha rebut alguns premis com el de narrativa infantil Vicent Silvestre o el de la Crítica dels Escriptors Valencians. Les il•lustracions que han donat vida a est ellibre són d’Estrella Bascuñán.

La poesia infantil en la nostra llengua és un gènere que mereix un reconeixement, objectiu que dona sentit a este premi, pioner en l’impuls de la creació poètica per a infants, i dotat amb 3.000 euros per la Fundació Caixa-Cooperativa. La guanyadora va ser l’obra “Versos retrobats”, de M. Carme Sáez. Este recull poètic convida a fer un passeig pels somnis i a viure la bellesa dels elements més simples de la natura. L’escriptora, actriu i animadora cultural, M. Carmen Sáez Lorente, va nàixer a Millares i ha vist reconeguda la seua obra amb est premi. El llibre compta amb els jocs de colors i textures de les imatges de la il•lustradora Ada Sinache.

També es va aprofitar el marc de la celebració d’estos premis per a entregar els diplomes als projectes literaris guanyadors de la primera edició dels premis Foment Lector Andana, impulsats per l’editorial Andana i l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Algemesí, al CEIP Verge del Pilar, el CC Escola Pia d’Algemesí, CC Maria Auxiliadora i l’IES Sant Vicent Ferrer.