Després de la demolició de les antigues instal.lacions de la COPAL, l’empresa propietària dels terrenys es troba en procés de tramitació de la llicència ambiental. Edgar Bresó, regidor d’Urbanisme, parla en la següent entrevista del projecte que defineix els diferents usos que tindrà tota la superfície.

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

– C.B.: En principi es van presentar tres propostes diferents.

– Edgar Bresó: Sí, i d’elles es va aprovar una, i des de l’ajuntament hem negociat amb la propietat una sèrie de millores que repercutiran directament sobre el poble i la ciutadania.

-Quina influència té l’ajuntament tractant-se d’una propietat privada?

– Es tracta d’un Pla de Reforma Interior, PRI, una zona que tenia un ús industrial i que ara passarà a residencial i terciari. Això suposa un canvi en el pla urbanístic de la ciutat que s’ha d’adequar a la legislació vigent, la qual cosa implica que la nova construcció s’ha de dotar d’una sèrie de serveis. A més la propietària està obligada per llei a projectar una sèrie de zones verdes, que sobrepassaran els 10.000 metres quadrats, i a cedir un percentatge del terreny per a ús dotacional, és a dir per al poble. De fet a l’interior es construirà un edifici municipal del qual encara no s’ha decidit el seu ús.

– Quins criteris es van seguir per a triar la proposta definitiva?

– Eficiència energètica, respecte al medi ambient i mobilitat. Els accessos seran molt amplis i oberts, i integraran la nova construcció a la ciutat. No serà una zona exclusiva, privada i tancada, sinó disponible per a tota la ciutadania. En el centre hi haurà un gran jardí perfectament connectat amb l’exterior del qual podran gaudir tots els algemesinencs. Disposarà de 301 places d’aparcament a més de les pròpies per als residents, d’un carril bici que accedirà a l’interior, i també s’està estudiant instal.lar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.

copal algemesi

Plànol del projecte de construcció del complexe urbanístic que s’ubicarà en les antigues instal·lacions de la COPAL. LVA

– Com es distribuiran les diferents zones?

– A més de quatre torres, que albergaran entre 300 i 400 vivendes, hi haurà un gran supermercat a la cantonada de l’avinguda de la Generalitat amb la Ronda, i al fons, entre el carrer València i la Ronda, un espai terciari destinat a restauració i comerços entre altres activitats. Volem que tinga vida perquè la gent no isca a consumir fora d’Algemesí.

– S’ha pensat en l’oci per a la gent més jove?

– Ens trobem en el moment de definir els usos que tindrà el recinte, no de què s’instal.larà. Això serà en la següent fase i dependrà de les empreses que liciten pels llocs disponibles. El lògic és que apareguen inversors que planifiquen alguna cosa per als joves. Em consta que hi ha hagut empreses que han realitzat estudis de les necessitats que té Algemesí, i òbviament la d’oci és una d’elles.

copal algemesi

Actual estat del solar de l’antiga COPAL.

– La ubicació serà un factor determinant.

– Està en un punt estratègic, directament connectat amb l’entrada i eixida de l’antiga autopista, molt prop de RENFE, que enllaça amb El Pla… tot això ho tenen en compte els possibles inversors. I també els que pensen comprar-se una vivenda ben connectada i amb zona verda.

– L’ajuntament realitza algun tipus de desemborsament?

– Al contrari. L’ajuntament es troba amb un edifici de 1.000 metres quadrats i també guanya a nivell de serveis i d’impostos

– Se coneixen terminis?

– La tramitació perquè puga presentar-se el projecte de construcció estarà realitzada a principis de l’any que ve. Seguidament es demanarà la llicència d’obra i a continuació hauria de començar a construir-se. Jo pense que a mitjan 2021 s’iniciaran els treballs.