Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


“A peu de carrer. Caminant per la vida” és un recull de textos breus de caràcter divulgatiu que parlen de temes i qüestions amb les quals ens enfrontem els humans tots els dies, i que configuren el paisatge habitual del nostre pensament. Es tracta d’assajos on l’autor reflexiona i ens fa reflexionar d’una forma senzilla i entretinguda, tot abastant una rica varietat temàtica, que va des d’aspectes de l’Ètica o Filosofia Moral, fins a la política passant per la ciència i el món dels valors. D’aquesta manera podem trobar-nos amb temes com la tendresa, la por, la bogeria, la tolerància, el temps, la mort i els prejudicis, junt amb la televisió, la democràcia, la lògica política, la justícia o el coaching. Tot açò en un marc senzill, humà i assequible a tot tipus de lector.
A peu de carrer - Sergi Pascual TurAquest llibre, ha estat escrit per Sergi Pascual Tur, professor de Filosofia a Algemesí i director d’un programa televisiu local i d’un altre radiofònic anomenats tots dos “Café Filosòfic”. En ell trobem un assagista que no té pèls a la llengua, que per damunt de tot, intenta ser fidel a si mateix, que pretén i aconsegueix que pensar siga divertit a través d’unes senzilles anècdotes i històries compartides per qualsevol persona en la seua vida diària. Així, m’ha agradat molt la introducció al pensament de filòsofs que habitualment tenim catalogats com a difícils i complicats d’entendre, tot això combinat amb un transparent rerefons didàctic que ens situa en un món molt de la Ribera del riu Xúquer.
I és que Sergi Pascual és un bon home que filosofa i ens fa filosofar. Un escriptor que il•lustra les seues idees amb un fascinant anecdotari que empatitza amb qualsevol lector, a cada línia trobem una allau de referents coneguts per qualsevol habitant del planeta Terra. El nostre autor es deixa la pell en acostar-nos algunes teories filosòfiques a peu de carrer i a l’abast de tothom. No obstant, vull advertir que darrere d’un entrellat aparentment senzill, hi ha un treball artesà de recerca de formes i modes de fer-nos arribar la idea que ens vol transmetre. Un llibre doncs, ideal per a introduir-nos en el món de les idees, per a fer-nos pensar, per a qüestionar-nos-ho tot i començar a alçar el vol.