Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


El llibre que recomane aquesta vegada forma part d’un projecte molt interessant que es diu AIXÒ ÉS COM TOT, que és un espai de crítica de la cultura popular postcontemporània des d’una visió “perifèrica”, per oferir un o mes punts de vista en tot allò que encara està viu, que és conflictiu i que no és visible del tot. “JOC, ESPAI I XARXA. La pilota com a ritual exclòs. Algemesí” dóna compte de la vida del joc de la pilota valenciana al nostre poble amb un relat visual, literari i expositiu tot remarcant el valor cultural i vertebrador que aquesta activitat genera.
joc-espai-i-xarxa-la-pilota-com-a-ritual-exclos-algemesiAquest llibre, editat per “Això és com tot”, compta amb un magnífic corpus fotogràfic que recull tota la memòria històrica del món de la pilota a Algemesí, i que fa que la lectura siga molt agradable i enriquidora. Estructurat en diferents capítols, aquest és un treball exhaustiu que toca tots els punts més importants del tema i que ens fa reflexionar al voltant del fenomen esportiu de la pilota valenciana pertot arreu de les terres valencianes.
Especialment encoratjador és el capítol final que tanca el llibre, el Mural de la pilota d’Algemesí, el qual arreplega les fotografies de tots els jugadors de pilota del nostre poble, des dels més antics fins a les més joves generacions que practiquen aquest esport, amb la incorporació molt positiva de dones en aquest món. També al llarg d’aquest treball he reconegut persones i amics aficionats a aquest esport tan genuí nostre, i he pogut comprovar que hi ha molta gent vinculada i interessada per aquesta nostra tradició esportiva.
Un llibre necessari i un projecte molt interessant, coordinat per Rafael Tormo, artista multidisciplinar, editor i productor cultural; Àngel Velasco, filòleg i editor i Carles Senso, doctor en Història i periodista. Un món apassionant i amb profundes arrels al nostre poble que cal recuperar i reviscolar amb l’impuls de les noves generacions. Unes imatges que arrepleguen l’alé d’un temps no tan llunyà ple de valors importants, un futur bellíssim que ens espera.