Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


Aquest fou l’objecte d’una exposició que es va fer al Museu de la Festa del nostre poble inaugurada el 28 de novembre de 2015. Ara, L’ULLAL CULTURAL edita un llibre anomenat LA RECUPERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA A ALGEMESÍ (1975-1983). Aquest treball ha estat fet per l’historiador algemesinenc RAÜL AÑÓ BRESÓ, i complementa la tasca realitzada amb aquella exposició. L’obra, respon a la voluntat de donar a conéixer una època a tots els veïns d’Algemesí. I com no, és també un xicotet homenatge a tots aquells que feren possible l’anomenada TRANSICIÓ.
El llibre, amb una presentació impecable ha estat dissenyat i maquetat per JOANRA ESTELLÉS de l’estudi gràfic de LA CASA CANTONERA, i és un dels principals atractius d’aquesta obra, fàcil de llegir i accessible a qualsevol lector que vulga descobrir les claus interpretatives d’un període històric que ha portat una qualitat de vida i un progrés indiscutible per als algemesinencs. Calia doncs, fer memòria dels noms i cognoms de les persones que de forma desinteressada comandaren aquell procés amb un esforç titànic. I era inevitable nomenar i recordar EN JOAN GIRBÉS MASIÀ, aquell homenot de la Ribera altruista i compromés que tant va fer pel nostre poble.
La recuperació de la democràcia a Algemesí (1975-1983) - Raül Añó Bresó vicent nàcher ferrero la  veu d'algemesíL’ULLAL CULTURAL és una associació d’Algemesí que fa un valuós treball de divulgació de la nostra cultura i de l’ús de la nostra llengua. Jornades culturals, exposicions, presentacions de llibres i conferències configuren una important tasca de recuperació de les nostres arrels que duu a terme aquesta entitat del nostre poble.
Estem doncs, davant d’un estudi exhaustiu de tots els documents d’aquell moment i d’una contextualitzacó dels fets, que només es pot fer amb un treball delicat dels arxius i dels protagonistes d’aquella aventura. Aquest llibre, és una prova més del fet que al nostre poble hi ha un potent teixit associatiu, que permet que es facen moltes activitats culturals de diferents tipus, i això és molt d’agrair en els temps que en què vivim.