Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


El llibre UNA RIBERA D’HISTÒRIES recull 50 contes recreats a la nostra bellíssima comarca de la Ribera. És per tant un sentit homenatge a cada un dels pobles on s’ubiquen aquestes xicotetes històries amb un caràcter universal. Cada narració té uns orígens molt diversos, però s’enquadra en una estructura clara, on tenim primer un relat del qual es desprén al final un ensenyament moral.
L’autor dels textos, Enric Ramiro Roca, mestre i escriptor, no és un desconegut en el món de les lletres, i té una experiència que fa que lligue amb un fil invisible cada text amb el seu corresponent consell. Un llibre doncs, entretingut, amé i divertit, on trobem una gran dosi d’ironia i humor que de segur ens captivarà ben aviat. En ell, l’autor ens tanca l’ullet moltes vegades tot fent referència als paratges naturals de cada poble, a les seues gents i a la seua idiosincràcia. Això, només es pot aconseguir amb un domini i mesura adients per tal de presentar-nos una història de forma original i irrepetible.
una ribera d'històries enric ramiro roca vicent nacher ferrero la veu d'algemesiTambé cal remarcar que les fotografies que acompanyen cada conte són de Miguel A. Gil Enguix, i arrepleguen els diferents pobles de la nostra comarca. Igualment m’agradaria subratllar el bon gust per tal de fer llibres de la jove Reclam Editorial, que aconsegueix una presentació molt digna d’aquests textos que no ens deixarà indiferents. Aquest volum ha estat publicat amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Ribera Alta en el seu XX aniversari i els ajuntaments de l’Alcúdia, Algemesí, Alzira, Benimodo, Carlet, Guadassuar i Llombai.
Amb un encertat pròleg de Txema Peláez Palazón, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, unes paraules de Bernat Clari, director de Levante-EMV edició Ribera i una introducció del mateix Enric Ramiro Roca, ens endinsem en el màgic món dels contes de tota la vida, contats a la vora del foc de tots els temps, amb una lliçó moral que ens ajudarà a gaudir de la vida.
Excel·lent recull de narracions, que ens permet un viatge molt gratificant per la nostra comarca de la mà d’un narrador hàbil i inquiet, que ens contarà una ribera d’històries.