L’últim llibre de poemes publicat per Fina Girbés és una gràcia. El recull, que duu per títol “VERSOS BANYATS” i que està publicat per Tàndem Edicions en la seua col·lecció “La bicicleta groga”, arreplega un grapat de textos relacionats amb l’aigua que faran les delícies de la gent menuda i de la gent gran. I és que Fina és una allau de creativitat que poetitza les coses més senzilles de tots els dies, d’anar per casa. Es tracta de 30 poesies molt divertides, amb unes il·lustracions molt especials fetes per Jorge del Corral. Una vegada més, la poeta del nostre poble ens ho encerta, i ens sorprén per la naturalitat i senzillesa amb la qual dóna categoria poètica a tot el que ix de la seua ploma.

Però la nostra autora no es conforma amb això, i l’estiu passat va publicar a la col·lecció “Llegir en valencià, Les nostres contalles” un relat anomenat “NIT D’ÀNIMES Marieta, ja estic ací”, que també em va agradar molt, amb el qual s’estrenava en el món de la narrativa d’una forma també molt satisfactòria. Fina, que compta ja amb un conjunt gran de llibres de poesia infantil i juvenil, ens demostra que ella no pot limitar-se a un gènere literari i que també pot aportar al món de la narrativa per a adults una veu personal i interessant. En fi, una escriptora amb la bandera de la senzillesa, que amb humilitat ens demostra que sap fer bé la seua tasca i que s’arrisca amb nous reptes que supera amb bona nota.

També m’agradaria dir que les nostres xiquetes i xiquets no són babaus, i que són un públic molt exigent que no es conforma amb qualsevol cosa. Per tant, la poesia per a infants requereix una destressa important, i que sovint és la que s’encarrega d’introduir en el món de la lectura aquestes personetes que són el futur. Oferim-los textos de qualitat, que estimulen l’interés per la realitat que comencen a descobrir amb la màgia de les paraules que sempre els acompanyaran.

“VERSOS BANYATS” és una prova més de la bona salut de la nostra literatura, la qual compta amb una sèrie d’autores i autors compromesos amb el futur de la nostra societat, una societat culta que es recolza en els llibres davant d’un món difícil.