Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


Una de les novetats més recents de l’editorial Andana d’Algemesí és un disc que també és un llibre, es tracta de BRESSOLANT. EL LLIBRE DE LES CANÇONS DE BRESSOL. Aquest és un treball delicadíssim i ple de sensibilitat que arreplega el bo i millor de les cançons de bressol més tradicionals cantades en valencià, que han passat de generació en generació i que tots hem escoltat al llarg de la nostra infantesa per tal d’iniciar el viatge als somnis.
El gran mèrit d’aquesta xicoteta obra d’art, ve donat per la qualitat dels arranjaments i la producció del músic del nostre poble Josep Maravilla, el qual ha sabut envoltar-se de grans músics especialitzats en música popular valenciana com són Joansa Maravilla, Abraham Rivas i Xuso Barberà. Aquest és el secret  d’aquest disc, enregistrat i masteritzat a l’estudi La Casona, la base sobre la qual es recolzen les cançons cantades per intèrprets tan mediàtics en el món musical valencià com són Mara Aranda, Tatiana Prades, Mireia Vives, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Teresa Segarra, M. Amparo Hurtado, Cristina Blasco, Carraixet, Dani Miquel i Clara Andrés.
BRESSOLANT. EL LLIBRE DE LES CANÇONS DE BRESSOL Vicent Nàcher Ferrero músic Josep Maravilla Joansa Maravilla, Abraham Rivas Xuso Barberà musical valencià com són Mara Aranda, Tatiana Prades, Mireia Vives, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Teresa Segarra, M. Amparo Hurtado, Cristina Blasco, Carraixet, Dani Miquel i Clara Andrés textos de Josep Vicent Frechina, il•lustracions d’Irene Bofill i direcció d’art, disseny i maquetació de Joanra EstellésAquest treball de recuperació del nostre patrimoni cultural  és digne d’elogis, en un disc que a banda de tot, és també un llibre amb textos de Josep Vicent Frechina, il·lustracions d’Irene Bofill i direcció d’art, disseny i maquetació de Joanra Estellés. En ell, descobrirem l’origen i la gènesi de tonades que ens resultaran familiars, i que formen part de nosaltres des que érem ben menuts. Així, cada cançó va acompanyada de la seua corresponent il·lustració i d’una breu explicació en un llibre ple de tendresa pertot arreu.
Aquesta obra és una invitació a mares, pares i infants a reviscolar el meravellós tresor que hem de mantenir amb la màgia del cant, com a vehicle per tal d’acompanyar les nostres criatures cap a la terra dels somnis. Perquè tots hem estat xiquets i a tots ens han bressolat amb dolces melodies que mai no oblidarem.