Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


En aquesta ocasió us parle d’un producte cultural totalment novedós i interessant. Es tracta del disc i llibre “CANÇONS DE BANDOLERS I LLADRES DE CAMÍ RAL”, un treball valuós, inclassificable, original i irrepetible del gran músic d’Algemesí Vladimir Morales Adam. I és que aquest projecte tan ambiciós i iconoclasta m’ha enxisat, perquè uneix música, cançons populars, narració,  dramatització teatral i història. A banda de tot això, amb la música i guió de Morales Adam, el llibret compta amb les impressionants il·lustracions de Carme Girbés Ferragud.
Aquest disc recrea el món del bandolerisme, sobre melodies tradicionals i textos de tradició oral catalana extrets del llibre “Cançons de bandolers i lladres de camí ral” de Josep Gibert. La idea original, direcció musical, música i arranjaments de les cançons tradicionals són del nostre músic Vladimir Morales Adam, que ha fet un preciós treball acurat i impecable. Hi trobem al llarg de tota aquesta obra, un alé romàntic de rebel·lia i inconformisme que recorre les notes i històries dels temps dels bandolers.Cançons de bandolers i lladres de camí ral  -  Vladimir Morales vicent nàcher ferrero la veu d'algemesí
Aquest projecte compta amb un bon planter de músics que encapçala Vladimir, el qual toca la trompa, flabiol i tamborí, guitarres, baix elèctric, flautes, caixa i clave. Igualment, veiem en el llibret que la documentació per a reconstruir el fascinant món dels bandolers ha estat abundant i important per tal de fer un producte de primera línia. La proposta és arriscada i el nostre músic ix victoriós del repte que es planteja. El text consta de tres actes i tretze cançons, i combina narració amb teatre i música, amb un important treball en els efectes especials. D’aquesta manera, ens submergim amb facilitat en un món i un espai llunyans als nostres temps, amb una retafila de personatges diversos i coloristes que ambienten eficaçment aquella època.
Absolutament recomanable i delicat, aquest és un treball molt digne i imprescindible, que sacseja el nostre panorama cultural amb un crit fresc i directe cap a la revolta. Podem doncs afirmar, que Algemesí és una ciutat rica en artistes i creadors.