Vicent Nàcher Ferrero la veu d'algemesí

Vicent Nàcher Ferrero


Al llarg d’aquest estiu m’ha acompanyat de forma apassionada un disc que m’ha captivat des del primer moment i que no he pogut deixar d’escoltar de forma insistent. Us parle del primer treball en solitari del productor i músic d’Alzira Josep Pérez, el qual sota el nom d’ONA NUA ens presenta el seu nou projecte musical, que inicia amb l’interessant disc “UN GAT I L’HOME AL SEU COSTAT”. És aquesta una obra fresca però molt ben elaborada, on aquest músic posa de manifest la seua gran experiència professional al costat de músics com els nostres Néstor Mont, Josep Maravilla i Òscar Briz. Les fotos, maquetació i disseny són de Joanra Estellés.
La sonoritat d’aquest treball recorda el folk nord-americà actual i el pop anglosaxó, i en ell trobem una gran homogeneïtat musical. Les cançons, escrites majoritàriament per Josep Pérez, parlen de la necessitat de tornar a la natura, dels perills de la societat moderna i de la nostàlgia d’altres temps. En elles, el nostre músic es despulla i deixa entreveure els seus anhels més íntims, les coordinades vitals del seu món personal. Brillant és el tema que obri el disc, “L’olor de les tomaques”, on l’autor anticipa les seues intencions. M’ha semblat absolutament genial la cançó “Alzira”, que dedica com ell diu al seu poble. També remarcable és el tema “Llàgrimes” on musica un poema de Vicent Andrés Estellés, del qual també és la lletra d’una altra cançó, “D’un any”, amb una forma molt personal de veure el nostre poeta. Fantàstic és el tema que tanca el disc, “Viure en el camp”, amb un final apoteòsic.UN GAT I L’HOME AL SEU COSTAT Josep Pérez ONA NUA vicent nacher ferrero Néstor Mont, Josep Maravilla i Òscar Briz
Vaig tenir la sort d’escoltar aquest disc en directe a la presentació que es va fer recentment a la LLIBRERIA SAMARUC, una referència necessària en el món cultural d’Algemesí, que amb una gran constància i esforç acull les propostes culturals més innovadores del moment. Un treball que duu a terme de forma diligent i magistral aquesta finestra oberta al món artístic en constant ebullició en què s’ha convertit aquesta llibreria, una vertadera plataforma d’avantguardes i cultura.