L’Assemblea de professorat de l’IES BERNAT GUINOVART d’Algemesí manifesta el seu suport a la petició de l’AMPA del Centre, així com del grup de pares i mares dels Col·legis Públics Cervantes que han sol·licitat plaça al nostre institut, que s’autoritze una tercera unitat de 1r d’ESO ja que, en circumstàncies similars, així s’ha fet a Algemesí.
En l’actualitat, per al curs 2017-2018, tenim concedides dues unitats de 1r d’ESO (60 places), però el total de places sol·licitades entre els alumnes dels centres adscrits, els repetidors i les peticions dels centres de primària no adscrits són 80 places. Quasi el 40% d’eixes sol·licituds corresponen a pares i mares de Cervantes que lliurement han decidit que volen que els seus fills acudisquen a  l’IES BERNAT GUINOVART.
La no adjudicació d’una tercera unitat tindria dues conseqüències greus: la primera és que 20 pares i mares no veurien atesa la seua petició; caldria baremar en 1r d’ESO cosa que mai ha passat als instituts públics d’Algemesí. La segona és que les dues unitats que es quedarien tindrien la màxima ràtio, 30 alumnes, la qual cosa, en un curs on l’alumne canvia d’etapa educativa, suposa una dificultat afegida.
En relació a 1r d’ESO, no s’ha produït mai cap baremació en un centre de la localitat que haja implicat cap adscripció massiva cap a un altre centre. Les unitats de 1r d’ESO als instituts públics d’Algemesí oscil·len -depenent de la natalitat i altres factors- entre 4 i 5. S’ha donat la circumstància (cursos 2013-2014, i 2014-2015) que el nostre centre s’ha quedat amb una única unitat i en cap moment hem plantejat, ni s’ha plantejat, que aquell centre públic que tenia matrícula per a 3 unitats baremara per a quedar-se amb 2 i nosaltres obtenir així la 2a. Com a professors, preferim que els pares siguen els qui escullen si volen que els seus fills vinguen al nostre centre o no. En cap moment hem volgut que vinguen de manera forçada. Però tampoc volem que se’n vagen de manera forçada.
Aquest curs i l’anterior, Algemesí ha comptat amb 5 unitats de 1r d’ESO als centres públics, i nosaltres hem gaudit de 2. El ben cert és que ,el curs passat amb 74 i aquest curs amb 75 alumnes, Conselleria ha autoritzat tres unitats de 1r d’ESO a Algemesí.
Però enguany amb xifres semblants o superiors  no se’ns ha autoritzat ja la tercera unitat al Centre. Es pot demostrar amb les dades a la mà que en circumstàncies equiparables mai s’ha obligat a desplaçar alumnes de 1r d’ESO massivament -estem parlant de 20- d’un centre educatiu a un altre
Així doncs , el professorat de l’IES BERNAT GUINOVART no pot més que donar el seu total suport a les reivindicacions de la nostra AMPA i dels pares i mares que volen que eduquem als seus fills perquè no estan demanant cap tracte privilegiat, sinó sols un tracte igual al que s’ha donat a altres pares en les mateixes circumstàncies, pares i mares que no van veure obstaculitzada la seua elecció.
Nosaltres, com a funcionaris públics al servei de la ciutadania, sols hem intentat fer la nostra feina de la millor manera possible, ens hem esforçat per millorar dia a dia en la nostra feina i entenem que els pares i mares han valorat aquest compromís nostre amb una educació pública i de qualitat i volen que ens encarreguem de l’educació dels seus fills i filles.
Volem concloure aquesta declaració agraint als pares i mares que ja porten als seus fills als nostre Centre, i als que els volen portar, la confiança dipositada en nosaltres. Tots ells han de saber que estem al seu costat.
 
L’assemblea de professorat de l’IES Bernat Guinovart.