Decau l’exigència del passaport COVID en l’hostaleria, així com la limitació de 10 comensals i la separació 1’5 metres entre les taules.

LVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les principals restriccions sanitàries existents en la Comunitat Valenciana a partir de demà dimarts 22 de febrer.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual ha sigut acordada la supressió de les principals restriccions vigents, excepte l’ús de la mascareta en interiors i quan no siga possible mantindre la distància de seguretat, i la prohibició de fumar en terrasses.

En concret, el cap del Consell ha explicat que decau l’exigència del passaport COVID en tots els establiments, excepte en les residències i els centres socials per a protegir la població més vulnerable; així com la limitació de 10 comensals màxim per taula, i la separació de metre i mig entre les taules dels locals d’hostaleria.

Respecte de l’exigència de disposar de passaport COVID per a accedir a residències i centres socials, el president ha assenyalat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a mantindre la mesura a partir del 28 de febrer, data fins a la qual ja havia sigut autoritzada.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que després de 700 dies des de l’inici de la pandèmia, «comença un nou temps» en el qual «vacuna, màscara i sentit comú» seran les tres «grans defenses per al nou cicle».

El president ha insistit que la pandèmia «no ha acabat», per la qual cosa ha assenyalat la necessitat de mantindre la prudència en un nou cicle de «reactivació post-pandèmia». En este sentit, s’ha referit al començament d’un calendari de festes en un «marc de pràctica normalitat» que afavorirà la «recuperació emocional».

Respecte de la vacunació, el responsable del Consell ha valorat que el passaport COVID haja propiciat la immunització de 91.000 persones que no havien sigut vacunades.