[tx_row]
[tx_column size=»1/2″]Marta Trenzano
Ja sabeu que, com en qualsevol professió, hi ha persones de moltes maneres i el cos de la policia no n’és cap excepció. Per segona vegada esta legislatura han demanat una millora de les condicions econòmiques del seu treball i com que no és possible que l’Ajuntament puga assumir les seues exigències, hi ha un grup que ha decidit tornar a pagar amb la ciutadania la seua ràbia i ha iniciat una cacera de denuncies indiscriminades contra el veïnat d’Algemesí. Estic segura que aquest modus operandi també respon a una qüestió política però, tinc la ferma convicció que, de nou, podrem contindre aquest intent de desestabilització. No obstant, m’agradaria alertar a la ciutadania perquè tinguen cura del lloc on aparquen perquè va a iniciar-se una nova campanya de denuncies contra les que poc podem fer. Si la situació es prolonga en el temps, jo mateix publicaré el nom dels agents que fan ús d’aquesta praxi perquè tot el món els conega i sapiga quina és la veritable vocació de servidors públics que tenen (ninguna). Sembla que, de manera repentina, han canviat la comprensió i la tolerància per una estricta manera d’aplicar la norma moguts, simplement, pel seu interés personal. Pot ser que jo (i la ciutadania) perdem el pols al que ens han desafiat però el que no perdrem serà ni el temple, ni la serietat, ni el sentit de la justícia i la responsabilitat.
Marta Trenzano. Alcaldessa d’Algemesí[/tx_column]
[tx_column size=»1/2″]José Javier Sanchis
Temerària. Temerària i imprudent. Començaré pel final. Amb el seu comentari a la desesperada, sols demostra la seua incapacitat per a gestionar.
Vosté és l’alcaldessa, és la líder d’una gran empresa amb prop de 150 treballadors que han de proveïr a 28.000 clients amb una premisa fonamental: vocació de servici públic.
Li reconec que no és fàcil estar al mig. Però no és cap excusa. És responsabilitat seua establir una relació amb els representants dels treballadors d’honestedat i compromís. Pels seus treballadors i pels seus ciutadans. És responsabilitat seua defensar els interessos dels algemesinencs i complir el que promet als seus treballadors.
Se li ha oblidat dir que va ser vosté i sols vosté la que va prometre a la plantilla de Policia Local un increment a 35€ l’hora extra. Sabia que no podia fer-ho. Ho portà al plenari amb informes tècnics desfavorables i naturalment no s’aprovà. Es vosté una temerària.
Se li ha oblidat dir que va ser vosté i sols vosté la que els va prometre un increment de 100€ fixes mensuals i altres 100€ trimestrals. Sabia que no podia fer-ho, i tornà a presumir d’eixa prepotència que últimament la caracteritza. És vosté una temerària.
Se li ha oblidat dir que és vosté i sols vosté la que ha esquivat, fruit dels seus incompliments, de forma reiterada, seure a negociar. Fa mesos que l’esperen. Vostés convocaren una Mesa General de Negociació amb els representants dels treballadors i allí no aparegué cap representant polític. Ni vosté ni el seu regidor. Plantaren. És vosté una temerària.
I ara, parlem de les sancions. L’abús de l’autoritat és una acusació molt greu. Si realment s’ha produït, el que ha de fer vosté és posar en marxa els mecanismes interns i obrir els expedients que li faculta la llei. Però no, vosté ha preferit tirar de facebook. Es vosté una temerària.
Desautoritzar a l’autoritat també és un punt al que vosté no hauria d’haver arribat mai. Hui mateix he parlat amb agents i amb representants dels treballadors. Que conste que no m’agraden les caceres, crec que no és la forma de reivindicar els drets laborals. Però anem un poc més allà de la seua actitud populista i demagògica, impròpia d’una alcaldessa.
Estes fotografies són d’algunes de les denuncies a les quals vosté es referix durant este cap de setmana. En la primera, un vehicle impedix una senyora entrar a sa casa. Evidentment, s’ha de sancionar. Però no és l’únic en tota la vorera, així que també s’ha de sancionar la resta de vehicles estacionats damunt d’una vorera. Vosté, amb les seues paraules, ha donat el beneplàcit a eixes actuacions que no s’han de consentir. És vosté una temerària.
No sé si vosté té algun familiar en cadira de rodes. Alguna mare amb un carret de bebé o algun major que necessite d’un caminador. Vosté, autoproclamada progressista, acaba de caure en l’error més gran que pot caure un alcalde: ningunejar a la seua policia. Vosté és una temerària.
Sempre he sigut partidari d’educar abans de sancionar. Però hi ha coses que no s’han de consentir i vosté ho ha fet per a tapar la seua incompetència. Molt prepotent, ha dit que publicarà nom i cognoms dels agents per sancionar conductes sancionables. Vosté sap que no pot fer-ho perquè és il•legal. De fet no ho farà. Però al més pur estil Salvame ha preferit enxegar el ventilador i escampar la merda. Vosté és una temerària.
Però no vull acabar sense comprendre al ciutadà, que entre maceters, pàrquings tancats, carrers peatonals, prohibicions d’estacionament i altres ocurrències, està desesperat. Cap alternativa. No els dóna cap alternativa. És vosté i sols vosté la que amb una nefasta política de mobilitat condemna els seus ciutadans a estacionar damunt d’una vorera perquè no poden pujar-se el cotxe a casa. Perquè en tres anys sols ha restringit, però no ha oferit. És vosté una temerària.
Com a representant públic li demane que pare. Que pose els peus en terra i que guarde les formes. Reconduïsca la situació, de la qual és vosté responsable, sente’s en la taula i abans de fer-li cas al facebook i escriure «¿Qué estás pensando?», «Piense lo que está escribiendo». Però sobretot, treballe, assumisca la seua responsabilitat i solucione els problemes de la gent.
José Javier Sanchís
Regidor del Grup Popular d’Algemesí
[/tx_column]
[/tx_row]