La Policia Nacional ha detingut als presumptes compradors que van fer l’operació amb uns familiars del menor.

LVA.-  La Policia Nacional ha detingut en Algemesí a una parella que, presumptament, ha comprat un xiquet de 6 anys, que és el fill d’un familiar llunyà. Els presumptes compradors són una parella que, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs. Ha sigut la mare de la víctima qui ho ha denunciat a la Policia i ha culpat a la seua parella.

Tot va començar el dilluns 6 de juny, quan la mare del xiquet, de 25 anys, es va desplaçar fins a una comissaria de Madrid dient que al seu marit l’havia obligat a vendre al fill que tenien en comú a un familiar llunyà i que l’havien recompensat econòmicament per això.

La Policia Nacional va obrir una investigació per a esbrinar els detalls d’este cas de tràfic d’éssers humans. La mare explicava que no sabia on estava el xiquet i, després de totes les dades aportades per ella, van aconseguir localitzar-lo en Algemesí, a més de 400 quilòmetres de Madrid. El xiquet estava vivint amb un matrimoni que, presumptament, va comprar al xiquet.

Els presumptes compradors en llibertat amb càrrecs

Els policies de la Unitat d’Atenció a la Família i a la Dona d’Alzira van identificar a la parella que, presumptament, havia comprat el xiquet i els van citar perquè l’entregaren voluntàriament. Van ser detinguts i, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de declarar als jutjats sempre que siguen requerits.

Actualment, la víctima està en un centre de protecció de menors. Segons la investigació de la Policia Nacional, feia un mes que vivia amb estos familiars llunyans del pare, que seria qui s’ha quedat amb els diners de la compra del seu propi fill. La víctima tenia una actitud positiva amb els presumptes compradors, que en tot moment han negat la compra del xiquet.

Acusats d’un delicte de tràfic d’éssers humans

El pare del xiquet que, segons la seua parell, és qui ha autoritzat la compra, no està detingut. La investigació continua oberta i els presumptes autors es podrien enfrontar a penes de presó acusats d’un delicte de tràfic d’éssers humans.